Je čas za kavo ali džintonik? Naročite to pijačo, ki preseneča na Instagramu

Ravno ste zaključili službo in se s prijatelji namenili v enega od lokalov v mestu, a ko do mize pride natakar, ne veste kaj bi naročili. Prilegel bi se vam osvežilen kozarec džintonika, hkrati pa bi vam prijala tudi kava, da se malce zbudite, kajne?

Ko se boste naslednjič znašli v takšni dilemi, poskusite pijačo, na katero najverjetneje ne bi pomislili niti v sanjah. No, še dobro, da imamo družbena omrežja, s katerimi si, ob mnogih nepotrebnih informacijah, ki nam jih nudijo, marsikdaj tudi pozitivno razširimo obzorja. Govorimo o kavnem toniku, ki postaja vse bolj popularen napitek po svetu, počasi pa vstopa tudi v slovenske lokale.

Priporočamo še: Preverite še: Nasvet chefinje: Tako boste na potovanjih našli najboljši kruh in pecivo

Nova ledena kava

Gotovo ste že naročili vse možne različice ledene kave. Nekaj receptov zanje smo vam predlagali tudi mi, danes pa smo se odločili preizkusiti kavni tonik oziroma »coffee tonic«.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galante Cold Brew (@galantecoldbrew) on

Za pijačo, ki izvira s Švedske, kasneje pa je preplavila predvsem ameriške lokale, potrebujete le dve sestavini in obilico ledu. A ravno zaradi skromnega števila sestavin je pomembno, da so le te čim bolj kakovostne. Da bo pijača res navdušila, tako potrebujemo kakovostno kavo in res dober tonik. O slednjih smo se že marsikaj naučili pri pripravi gin tonikov, prav tako pa ne bo težko najti dobre kave, katere izbira na trgu je vsak dan bogatejša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grinders Lygon St (@grinderslygonst) on

Pomembno je zaporedje

Ko imamo na pultu skupaj zbrane sestavine, pa potrebujemo le še nekaj napotkov. Pri kavnem toniku je namreč najbolj pomembno zaporedje sestavin, ki romajo v kozarec. Če nanj ne boste pozorni, s pijačo ne boste dosegli želenega učinka, saj se bo ta preveč spenila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BOU Café Mallorca (@boucafemallorca) on

V kozarec najprej vlijte tonik do polovice. Nato mu dodajte led, šele nato pa vse skupaj prelijte z merico espressa. Pijača se tako ne bo spenila in po nepotrebnem izgubila mehurčkov. Sporočite, kako vam bo všeč!

Preberite tudi: Ocenjujemo gostilne: Pop’s Pizza in Sport, Ljubljana

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed