Kaj narediti, če ste doma pozabili nakupovalni listek

Ste v trgovino prišli brez nakupovalnega seznama?

Pregledali ste svojo shrambo, prešteli zaloge, napisali nakupovalni seznam in … ga pustili doma. Se pač zgodi, da v trgovino pridemo nepripravljeni. Sami se na primer velikokrat zalotimo, da smo doma pozabili vrečko za večkratno uporabo. Še bolj pa smo nejevoljni, ko na kuhinjski mizi pozabimo nakupovalni seznam.

Da se v trgovino podamo brez načrta, seveda ni najboljša ideja. Brez nakupovalnega seznama namreč nakupimo več artiklov, kot bi jih sicer, pozabimo pa tiste, po katere smo v resnici prišli. Posledici sta seveda po nepotrebnem zapravljen denar in pomanjkanje sestavin v kuhinji. Skratka, neprijetna situacija. A kot piše portal The Kitchn, se slednji lahko kljub pozabljenemu nakupovalnemu seznamu izognemo. V reviji Journal of consumers psychology so namreč objavili raziskavo, ki so jo opravili na skupini 700 ljudi.

Priporočamo še: Živila, ki jih je pametno imeti na zalogi, da kuhamo okusno in poceni

Poskušali so ugotoviti, kako bomo najbolj učinkovito nakupovali, če smo doma pozabili nakupovalni seznam. In odgovor se glasi: Sprehodite se med policami! Sliši se neumno in rešitev kaj hitro povežemo z nepotrebno izgubo časa, a kot piše raziskava, je to najbolj učinkovit način, da se spomnimo stvari, ki bi jih morali kupiti.

Ko se boste torej prihodnjič v trgovini tolkli po glavi, zakaj ste doma pozabili nakupovalni seznam, se spomnite tega, po mnenju avtorjev raziskave, najboljšega nasveta v dani situaciji. Sprehodite se med policami in glejte artikle. Vaši možgani se bodo spomnili, kaj potrebujete, ko boste zagledali tisto, kar ste doma zapisali na seznam. Ob artiklih, ki jih običajno ne uporabljate, pa bodo ostali ravnodušni, še pišejo v raziskavi.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Sedem napak, zaradi katerih v trgovini zapravimo preveč
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed