Korak, zaradi katerega boste piščanca pekli le še na ta način

Chef je na tiktoku pokazal, kako do perfektno hrustljave skorjice, ko pečete piščanca.

Te dni je na družbenem omrežju tiktok zelo pestro, zato želimo z vami podeliti tudi ta video, ki je v nekaj dneh dosegel skoraj 40 tisoč delitev ter milijon všečkov. Objavil ga je Mohammad Yasin, chef iz Chicaga, njegov trik pa je kaj hitro obkrožil svet in splet.

@m_yasin24 Wow it’s been a whole year 🙏🏼 thank you all! #viral #washyourchicken #dontwashyourchicken #fyp #easyrecipes #humbled ♬ original sound – Valentina Trovato

Prsi navadno pečemo brez kože, kadar pa se odločimo za celega, piščanca, perutničke ali bedra, si navadno želimo, da bi bila ta čim bolj hrustljava. Rezultat smo želeli doseči že na mnoge načine, Yasinova zvijača pa nam do sedaj še ni prišla na misel.

Priporočamo še: Naš način priprave hrustljavega piščanca

Tiktok chef namreč predlaga, da piščanca najprej prelijemo z vrelo vodo, ki bo poskrbela, da se sicer elastična koža na hitro skrči. Nato postopek peke nadaljujemo, kot sicer. Prelitega piščanca poljubno začinimo in ga postavimo v pečico.

Rezultat bodo ekstra hrustljava bedra, perutničke ali pa cel piščanec. Vse, kar morate narediti, je le to, da zraven postrežete svojo najljubšo prilogo in uživate v odličnem kosilu ali večerji. No, če pa ste na lovu za odličnim receptom, kako piščanca pripraviti po tem, ko ga prelijete z vročo vodo, spodaj dodajamo še nekaj odličnih idej.

Nadevan piščanec po družinskem receptu
Enostavno kosilo iz ene ponve: piščanec z gorčico in krompirjem
Kokoš ali piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Fotografija: EzumeImages/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed