Sestavina, s katero Martha Stewart poskrbi, da je toast s sirom bolj hrustljav

Toast s sirom je eden izmed tistih prigrizkov, po katerem posežemo takrat, ko smo precej lačni, a se nam ne da kuhati. Tako pa pripravimo še boljšega.

Sir, ki se kar ne konča, maslen okus in hrskava skorja. Popolna kombinacija, da z njo potolažimo lačen želodček. Sirov toast, ki ga radi pripravljamo kar v ponvi, je res odlična večerja, včasih celo zajtrk. Kako pa narediti najboljšega?

Izkušena ameriška gospodinja Martha Stewart pravi, da mora biti skorja zlato zapečena, naše vprašanje pa je, kako to najlažje doseči. Večinoma to naredimo tako, da zunanjo stran kruha premažemo z maslom. Ta se v topli ponvi stopi, karamelizira in malce ocvre skorjo. A pri tem seveda tvegamo, da bomo sendvič premalo zapekli in bo mehak, ali pa ga bomo zažgali. No, na srečo ima Martha rešitev.

V svojem videu je namreč predlagala, da skorjo namesto z maslom premažemo z majonezo. Ta je prav tako mastna kot maslo, ima pa kar nekaj kulinaričnih prednosti, pravi gospodinja. Imela naj bi manj kalorij in lažje jo enakomerno razmažemo, poleg tega pa ima višjo temperaturo dimljenja. Tako je veliko manj verjetno, da se nam bo skorja kruha zažgala in končni učinek zlato zapečene hrustljavosti bomo veliko lažje dosegli.

Majoneza bo seveda dodala tudi malce arome, ki je pri sirovem toastu nepogrešljiva. In ker vsi vemo, kako okusna je, jo bomo z veseljem kombinirali tudi k drugim dodatkom, s katerimi lahko oplemenitimo opečeni kruh. Martha na primer rada poseže po slanini, paradižniku, kislih kumaricah in gorčici.

In še trik, ki smo se ga nedavno naučili na tiktoku, da v kuhinji ne bo preveč packarije. Na spodnji način najlažje obrnemo toast na ponvi. Še en primer, ko se vprašamo, kako se tega nismo že prej spomnili sami!

Preberite še: VIDEO: Slasten in kremast mlečni riž iz pečice

Fotografija: Getty Images/MSPhotographic

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana