10 receptov z rdečim zeljem

Okoli martinovega zasije sestavina, ki s svojo lepo barvo preganja melanholijo meglenih jesenskih dni. Rdeče zelje je lahko popolna priloga, pomemben del glavne jedi, pa tudi domači probiotik iz kozarčkov.

Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom

Za popoln Martinov krožnik in zaokrožen sladek okus.

Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem

Naredimo vnaprej: Skuhajte mlince in podušite rdeče zelje. Naslednji dan vse skupaj združite v pekaču, prelijte in specite.


Rdeče zelje: pozabite cimet, presenetljivi dodatki, ki povzdignejo okus, so …

Ključna priloga martinove pojedine malce drugače, a vseeno tako pripravljena, da lahko postane naša nova tradicija.


»Sezonska solata« iz rdečega zelja, pese in pomaranče, potresena z orehi

Preprosta in kot nalašč za to obdobje.


Božanska juha iz rdečega zelja

Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.


Lazanja z rdečim zeljem

Bolonjska omaka malo drugače.


Zvitki iz rdečega zelja

Jed, ki odganja melanholijo.


Juha iz rdečega zelja

Z nekaj dodatki lahko celo enolončnica.


Martinova solata

Ali kako ne zaužiti tedenske količine kalorij na en praznik.


Kisanje rdečega zelja za domačo zalogo probiotikov

Vzemite stvar v svoje roke in si pripravite svojo prvo zalogo probiotikov, nato pa še drugo in tako naprej do konca zime in še malo v pomlad. Seveda se splača. Kupite zelje na ekološki kmetiji, da vaše domače zdravilo ne bo imelo stranskih učinkov.


Preberite tudi: Odporna pljuča in drugi razlogi za uživanje rdečega zelja (ter za koga ni primerno)

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed