Odprta Kuhinja

3 osvežilni napitki z bezgom, ki jih boste radi pili vse poletje

Odpri galerijo
A+   A-
Sezona kuhanja bezgovega sirupa je v polnem teku, zato imamo tri najboljše izgovore, zakaj bi bilo dobro, da napolnimo še kakšno steklenico več.Bezeg in bezgov sirup sta izvrstna že sama po sebi, zmešana z vodo ali skuhana kot čaj. Še bolje – ledeni čaj, ki ga vkuhamo v sirup in si z njim pripravimo osvežilne napitke v družbi limone in metinih listov. Če delate vodni kefir, se boste razveselili čudovite arome, ki nastane v tej kombinaciji. Ne spreglejte še brezalkoholnega koktajla, ki je naš favorit.

Bezgov ledeni čaj


Med vsemi kozarci zaužite vode v času poletnih temperatur naredimo izjemo in se posladkajmo z domačim ledenim čajem. Napitek ponudimo z nekaj rezinami pomaranče, limone in listkom mete, tako nas bosta aroma in videz popeljala na teraso sredi … No, tudi domača terasa je lahko ob dobrotah, narejenih iz bezga, prav prijeten kraj. Preprosto, vendar užitkov polno. Pa še razlog, da na grmu kak cvet pustimo: tudi jagode pridejo prav.

ni podpisa
ni podpisa

--

Vodni kefir z bezgovim sirupom


Vodni kefir za svojo rast porablja sladkor. Zato je odličen z bezgovim sirupom, saj razgradi sladkor in ohrani čudovito aromo. Vodni kefir je probiotična pijača, posebno koristna po jemanju antibiotikov, a prav tako odlična osvežitev v toplem delu leta.

ni podpisa
ni podpisa

--

Brezalkoholni limonov koktajl


Naš favorit med osvežilnimi napitki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Naslovna fotografija: Angela Kotsell/Getty Images

Delo in dom: Vrečke za enkratno uporabo bi morali oprati po vsaki uporabi
Datum Objave: 3.6.2021 ob 08:06

Več iz te teme:

napitkibezegledeni čajvodni kefirlimonov koktajl

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.