Odprta Kuhinja

3 sladice z zdrobom, kot jih še ne poznate

Neli Selan se je poglobila v čudovite sladice z zdrobom.
Odpri galerijo
A+   A-
Sestavina, ki obljublja nekaj preprostega, hitrega in sočnega, je še kako zakoreninjena v naših kuhinjah. V jesenskem času kraljuje v pecivu z jabolki, čokolado in orehi, poleti pa v bolj lahkotnih izvedbah s sadjem. Zdrob, skuhan na mleku, je še vedno naš najljubši zajtrk iz otroštva, podtikamo ga tudi v kreme in zavitke.



Tokrat smo z Neli Selan iz Centra kulinarike in turizma Kult 316 preverili tri nove ideje, ki so kot nalašč za hladnejši del leta pred nami. Ste vedeli, da lahko z zdrobom nastane izvrsten cesarski praženec? Pa da ga lahko skuhamo v pudingu in dobimo okusen in čvrst nadev za jesensko pito? Kaj pa, če v pregrešno dobrem in dišečem kolaču uporabimo semolino iz trde pšenice grano duro? Tisto, ki bi si jo tako želeli v naših trgovinah ...

Neli Selan se je poglobila v čudovite sladice z zdrobom.
Neli Selan se je poglobila v čudovite sladice z zdrobom.

1. Šmorn z zdrobom, ki vas bo očaral


Posladek, ob katerem pozabimo na skrbi. Kako ga narediti, da bo nekaj posebnega? Dodali smo mu skuto in zdrob.


Šmorn s skuto in zdrobom je zares odlična različica te jedi, ki jo morate pripraviti še to jesen.
Šmorn s skuto in zdrobom je zares odlična različica te jedi, ki jo morate pripraviti še to jesen.

2. Pita z zdrobom, jabolki in pudingom brez peke


Tudi jesenske pite so lahko čudovitega okusa, čeprav zanje ne bomo vključili pečice. V nadev, ki je srce te poslastice, smo vključili sestavino, ki jo obožujete. Zdrob bo poskrbel za čvrstost in toplino okusa.

Pita z jabolki in zdrobom
Pita z jabolki in zdrobom

3. Pomarančni kolač z zdrobom durum


Sladica, ki bo postala vaša stalnica. Za večji učinek izberite pekač nenavadne oblike. Nikar ne izpustite preliva iz pomaranče.


Pomarančni kolač bo vaša stalnica
Pomarančni kolač bo vaša stalnica


Fotografije: Sonja Ravbar


Datum Objave: 13.9.2021 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja