5 idej za češnjev zavitek

Malce drugačne ideje, moderne, iznajdljive in hitre, na koncu pa še klasika s skuto.

Se ne morete odločiti, kateri recept za češnjev zavitek bi izbrali? Letos je češenj toliko, da si lahko privoščimo prav vse. No, s šalo na stran: prepletenka je izjemno preprosta, namesto vlečenega testa zahteva uporabo listnatega. Trik je v hitro pokuhanih plodovih, ki jim dodamo začimbe za veliko sončne svežine, in pa v mandljih, ki med peko razvijejo božansko aromo in dodajo nekaj hrustljavosti. Vozlički so nekaj novega, njihova glavna naloga pa je prenosljivost. Narejeni so tako, da jih zlahka odnesemo na piknik v naravi. Zloženka po okusu spominja na običajen zavitek, a se izogne zvijanju in uporabi še nekaj dodatnih sestavin za posebno doživetje. Sledita pa še klasiki: ena je prirejena za diabetike, druga pa v ospredje postavlja priljubljeno kombinacijo češenj in skute.

Preprosta češnjeva prepletenka vas bo navdušila (VIDEO)

Malo drugačen češnjev zavitek, ki je naša rešitev za nenapovedane obiske. Naredimo ga kar iz listnatega testa.

Češnjev štrudelj kot vozliček

Vam pride na misel kak nasvet, kako bi se dalo to narediti s češnjevim štrudljem – da ni treba vilic, pa da se rdeči sadeži ne kotalijo ven? Predlagamo takole.

Odlična češnjeva zloženka, ki je zelo preprosta za pripravo

No, naravnost z drevesa so seveda najboljše. Ampak, zakaj bi se omejevali? Češnjeva zloženka bo kot nalašč, da se to sadje malce pobaha.

Češnjev zavitek s skuto

Izkoristimo sezono češenj in se jih najejmo do sitega, najboljše so pravkar nabrane, slastne pa so tudi v sladicah.

Češnjev zavitek, prijazen do krvnega sladkorja

Sadni zavitki so med najbolj primernimi sladicami za diabetike, ker za testo potrebujemo malo moke, ki se je morajo diabetiki zaradi škroba izogibati. Uporabimo lahko katerokoli sezonsko sadje, kar je zopet plus, ker tako dobimo vlaknine, ki lepo uravnavajo krvni sladkor. Namesto sladkorja uporabimo nekalorično sladilo brez glikemične obremenitve.

Naslovna fotografija: JuliaLototskaya/Getty Images

Onaplus.si: To je razlog, zakaj bi morali večkrat uživati sveži hmelj, je zdravilen in okusen
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed