Odprta Kuhinja

5 jesenskih juhic za skrajno zaposlene

Odpri galerijo
A+   A-
Jeseni in pozimi pridejo na svoj račun ljubitelji krepkih juh, čorbic, minešter ... V enem loncu smiselno povežemo vse, kar imamo pri roki – to je eden najbolj ekonomičnih kuhinjskih pristopov, tako po času kot denarju.Ta teden smo si zastavili izziv: štiri kuharice našega uredništva smo kuhale čorbe na svoj najbolj zasedeni dan. To je naš izbor: enolončnice, ki nas rešijo, kadar je vsega preveč.

Recept za poenostavljen boršč


Še ena optimizacija časa: kadar vem, da me čakajo naporni dnevi, kuham enkrat za dvakrat. Boršč in korenčkovo juho sem kuhala hkrati: vzame samo malo več časa, nikakor pa toliko, kot če bi naslednje opoldne začenjala znova. Pa še dodana vrednost: vse takšne zimske čorbice so naslednji dan še boljše.
 
ni podpisa
ni podpisa

--


Lečna juha s kostanjem


Kadar je dan prepoln opravkov in hrana ne ravno na prvem mestu, je ta juhica pravšnja za telo in mojo glavo. Umirjati se začnem že med rezanjem korenja, zato jo z veseljem pogosto pripravljam.

ni podpisa
ni podpisa
--

Ekspresno hitra zelenjavna juha z žličniki


Iz poceni in sezonske zelenjave. Hrana za dušo, ki jo pri nas doma v deževnih dneh, ki že dišijo po zimi, naravnost obožujejo. Pomembno je tudi to, da je juhica narejena na hitro.

 

ni podpisa
ni podpisa

--Zares božanska korenčkova juha s kostanjem


Ta juha je nastala iz potrebe po tem, da se porabi korenje, kajti zdaj je v trgovinah ponavadi pakirano po kilogram in rado ostaja. Dimljena paprika je pika na i, sladkost kostanja, korenja in paprike je krasna snov za treniranje brbončic v prepoznavanju fines. Zelo poceni juha!

ni podpisa
ni podpisa
--

Bela fižolovka: nova izpeljanka priljubljene juhe


Narejena iz belih sestavin in ne vsebuje paradižnika kot običajno. Je zelo gosta, kremasta in bogatega okusa, k čemur pripomoreta pečena zelena in česen, ki v pečici karamelizirata.

ni podpisa
ni podpisa
--

Naslovna fotografija: Foxys_forest_manufacture/Getty Images

Datum Objave: 4.11.2021 ob 09:11

Več iz te teme:

juhe in enolončnice#juhezelenjavna juhafižolovkakorenčkova juhaBorščlečna juhajuha z žličniki

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.