Božična večerja: Tako bomo jedli kot kralji

Mogoče vas bo zamikala ta preprosta, a vrhunska kombinacija, ki sta jo za vas dodelala Tjaša in Blaž, dvojec Midva kuhava. Mogoče bo na vaši mizi čisto nekaj drugega, ampak vseeno bo imelo skupno rdečo nit: vsaj enkrat na leto kuhajmo zase kot za kralje. Zaslužili smo si!

Kremna polenta z mletim belim tartufom

Tartuf se odlično ujame z mlečnimi izdelki in maščobo, česar v tej polenti nikakor ne manjka. Maslo in grojer sta glavna krivca za nesramno kremnost polente, skupaj pa poskrbita tudi za dostavo okusa po tartufih do naših brbončic. Nadvse pomembno je, da za pripravo polente uporabimo koruzni zdrob in ne instant polente, sicer se prikrajšamo za boljši okus in prijetnejšo aromo. Uporabimo mleti beli ali črni tartuf, ki ga je mogoče najti v bolje založenih trgovinah. Tartufato uporabimo le v res skrajnem primeru, z raznimi tartufovimi olji pa nikar ne žalimo uboge polente.

Goveja pljučna pečenka, ki jo boste hitro pripravili

Tale jed nikakor ni prezahtevna, ne časovno ne tehnično. Tako bo goveja pljučna pečenka nadzemeljsko dobra. Pomembno je, da se odločimo za prave sestavine; meso mora biti kakovostno in zorjeno, maslo je najboljše s kake lokalne kmetije, pri tartufu pa posežemo po tistem, ki je na voljo. Tartufov je več vrst, tako pri bolj cenjenih, belih, kot pri črnih. Najbolj čislani so jesenski, a so tudi zimski odlični. Goste bo osupnila že aroma, ki se začne razvijati, ko postavimo vroč medaljon na posteljico iz tartufa, čez pa prelijemo še odlično masleno omako. V kulinariki redko naletiš na tako poslastico, kot je svež tartuf, napojen z mešanico masla in mesnega soka.

Cheesecake črni gozdiček

Praznično večerjo je treba zaokrožiti v slogu in takega finala še dolgo ne bo pozabil nihče od navzočih. Le kako bi ga, ko pa gre za težkokategorni čokoladni cheesecake, ki ni za mevže ali čokofobe.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana