Odprta Kuhinja

Bučna juha: izboljšave, ki jih morate poznati

nubphan koi/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Temperature so se občutno znižale in tudi indijansko poletje, ki nam je lepšalo dneve, nas je zapustilo. Čas je za bučno juho!


Jesen na koledarju se končno občuti tudi po vremenskih razmerah in takoj se nas je prijela želja po jedeh na žlico. Da bo naš krožnik tematske narave, ga bomo obarvali v oranžno ter se lotili znanilke najbolj pisanega letnega časa – bučne juhe. Priprava te jedi ni nič kaj zapletena, pa vendar obstajajo različni načini, kako jo narediti. Zato pojdimo – enkrat in za vselej – od začetka. Katero bučo izbrati? Kako jo najlažje prepoloviti? Kako iz nje izvabiti kar največ okusa? Skratka, spodaj kuhamo najboljšo možno različico!

Za juho bosta hokaido (ki je sploh ni treba lupiti) ali muškatna buča najbolj pravšnja izbira, najlažje pa se ju bomo lotili na ta način. Prej ne pozabite temeljito nabrusiti noža, nato pa nasekljajte še čebulo ali šalotko. Seveda je primerna tudi buča maslenka, še posebno priročna je za peko v pečici, ko jo le prerežemo na pol, nato pa po peki mehko meso preprosto izdolbemo. Video s tako narejeno juho si lahko ogledate spodaj.

Bučo lahko uporabimo na dva načina. Še surovo in narezano na kose prepražimo na karamelizirani čebuli, druga možnost pa je, da jo popečemo kar v pečici. Tako bo okus nekoliko intenzivnejši. Ne glede na izbiro priprave nato vse skupaj prelijemo z jušno osnovo in juha je pripravljena na spodnje izboljšave!
Priporočamo: Čas za kosilo: hrustljava piščančja parmigiana z rezanci

Kokosovo mleko


V gosto bučno juho pogosto za še bolj kremno teksturo dodajamo smetano. Včasih sladko, večinoma kislo. Žameten okus pa lahko pričaramo tudi tako, da mlečne izdelke živalskega izvora zamenjamo s kokosovim mlekom. Tako juha ne bo primerna le za vegane, temveč bodo v njej uživali vsi ljubitelji nežnih okusov, ki radi razvajajo brbončice.

@simple.home.edit Roasted Pumpkin Soup This is day 14 of 30 days of family dinners on a budget. When it comes to the end of the day I’m usually quite tired and the last thing I feel like doing is prepping and cooking dinner… and I think many of us feel the same way. It’s easy to fall into a funk and maybe reach for convenient options more than what we would like which can be expensive. This pumpkin soup takes no time to prepare…  You don’t need to cut the pumpkin! And that alone is enough for me to love it!
Datum Objave: 18.10.2023 ob 06:10

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejuhabučebučna juha

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.