Bučni kroketi, ki konkretno koketirajo
Odpri galerijo
A+ A-
Priljubljena priloga tokrat v sezonski preobleki. Stavimo, da vam bodo tako pripravljeni še bolj všeč.
Midva sva nora na vse, kar je bučnega – bučno olje, bučna juha, bučni žličniki, bučna pita, bučni pire in bučen aplavz. No, zadnje ni za pojesti, se pa kaj rado pripeti, če na mizo postavimo kupček hrustljavih bučnih kroketov. Nenadomestljiv okus buče je kot nalašč za mehko, skorajda kremno notranjost kroketa, ki ga varuje krhek oklep dvojne panade.
Bučni kroketi
- 500 g buče maslenke
- jajce
- 50 g parmezana
- 2 žlici moke
- muškatni orešček
- sol
- panada
- 5 žlic moke
- jajce
- 6–10 žlic belih krušnih drobtin
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
2. Bučo razpolovimo, iz nje z žlico postrgamo semena, jo narežemo na tanke rezine in jih razporedimo po pekaču. Posolimo in pečemo 20–30 minut – toliko, da se buča povsem zmehča.
3. Rezinam nato z nožem odstranimo lupino, mesnati del pa vržemo v posodo.
4. Jajce ubijemo in ga oklofutamo. Polovico stepenega jajca zlijemo k buči, drugo polovico prihranimo za panado.
5. V posodo stresemo še 50 g parmezana in 2 žlici moke.
6. Dodamo sveže nastrgan muškatni orešček in 1–2 ščepca soli.
7. Vse skupaj premešamo, nato pa pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
8. Testo se ob svaljkanju ne sme prijemati na prste. Če je premokro, dodamo še malo moke.
9. Testo razdelimo na 4 dele, vsakega po pomokani površini povaljamo v enakomerno debelo kačo, to pa narežemo na krokete enake dolžine.
Paniranje: je povsem klasično, le da ga ponovimo dvakrat.
10. V prvi posodi pripravimo moko.
11. V drugi posodi sklofamo jajce, dodamo pa tudi polovico jajca, ki je ostala od testa. Posolimo ga.
12. V tretjo posodo stresemo bele krušne drobtine.
13. Kroket povaljamo v moki, namočimo v jajcu in oblečemo v drobtine.
14. Kroket vrnemo v jajčno kopel in spet povaljamo v drobtinah.
15. Dvojno panirane krokete zbiramo na krožniku.
16. Cvrtje: v širši lonec vlijemo toliko olja, da lahko kroket prosto plava v njem.
17. Segrejemo ga na srednjo do visoko temperaturo. Ali je dovolj vroče, preverimo s kuhalnico – ročaj pomočimo v olje, in če se okoli njega delajo mehurčki, je OK.
18. Krokete ocvremo v 4–6 rundah. Ne smemo jih preveč natlačiti naenkrat, sicer se bo olje preveč ohladilo.
19. Ocvrte odlagamo v posodo, v kateri je nekaj plasti papirnatih brisačk.
Priporočamo še: Tako dolgo mora vzhajati testo za pico
Datum Objave: 24.9.2021 ob 09:09