Čokoladna torta z jagodami, ki zapelje
Odpri galerijo
A+ A-
Neverjetno okusna čokoladna torta, ki jemlje poglede na pomladnih omizjih.
Ljubitelji klasične kombinacije »jagode in čokolada« si boste prepevali ob sladkanju z našo sladico. Mimogrede, priporočamo, da nekaj jagod skrijete še v kremo.
Priporočamo še: 10 najboljših receptov za čokoladno torto
Sestavine
Podlaga
- 200 g polnozrnatih piškotov
- pest mandljev
- 180 g margarine
- mleti cimet, mleti muškatni orešček, mleti ingver
Krema
- 400 g temne čokolade (200 g jedilne in 200 g čokolade z vsaj 70 % kakava)
- 500 ml sladke smetane
- 250 g masla
Okrasitev
- jagode (lahko dodamo tudi borovnice, maline …)
Priprava
1. Mandlje prepražimo v ponvi, da malo potemnijo. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih fino zmeljemo. Zmeljemo tudi piškote. Mlete mandlje, piškote in začimbe (dodamo po okusu) zmešamo skupaj s stopljeno margarino, da dobimo piškotno testo. Testo enakomerno porazdelimo v tortni pekač (premer 24 cm).
2. Čokolado razlomimo v koščke in damo v skledo. Dodamo še maslo in prelijemo z vrelo smetano. Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes, in postavimo v hladilnik (za približno pol ure do ene ure), da se ohladi in začne strjevati. Čokoladno zmes narahlo stepemo, da dobimo rahlo kremo svetlejše barve. Nato jo razporedimo po piškotnem testu in po vrhu okrasimo z jagodami (dodamo lahko tudi drugo sadje). Postavimo v hladilnik ali hladen prostor, da se strdi.
3. Pred postrežbo torto vsaj dve uri pustimo na sobni temperaturi, da krema postane rahla in jo lahko lepo režemo.
Fotografija: Uroš Hočevar
Recept: Urška Mikuž
Poizkusite še: Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti
Datum Objave: 9.5.2019 ob 07:05