Odprta Kuhinja

Čokoladna torta z jagodami, ki zapelje

Odpri galerijo
A+   A-
Neverjetno okusna čokoladna torta, ki jemlje poglede na pomladnih omizjih.



Ljubitelji klasične kombinacije »jagode in čokolada« si boste prepevali ob sladkanju z našo sladico. Mimogrede, priporočamo, da nekaj jagod skrijete še v kremo.
Priporočamo še: 10 najboljših receptov za čokoladno torto

Sestavine


Podlaga
- 200 g polnozrnatih piškotov
- pest mandljev
- 180 g margarine
- mleti cimet, mleti muškatni orešček, mleti ingver

Krema
- 400 g temne čokolade (200 g jedilne in 200 g čokolade z vsaj 70 % kakava)
- 500 ml sladke smetane
- 250 g masla

Okrasitev
- jagode (lahko dodamo tudi borovnice, maline …)

Priprava


1. Mandlje prepražimo v ponvi, da malo potemnijo. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih fino zmeljemo. Zmeljemo tudi piškote. Mlete mandlje, piškote in začimbe (dodamo po okusu) zmešamo skupaj s stopljeno margarino, da dobimo piškotno testo. Testo enakomerno porazdelimo v tortni pekač (premer 24 cm).

2. Čokolado razlomimo v koščke in damo v skledo. Dodamo še maslo in prelijemo z vrelo smetano. Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes, in postavimo v hladilnik (za približno pol ure do ene ure), da se ohladi in začne strjevati. Čokolad­no zmes narahlo stepemo, da dobimo rahlo kremo svetlejše barve. Nato jo razporedimo po piškotnem testu in po vrhu okrasimo z jagodami (dodamo lahko tudi drugo sadje). Postavimo v hladilnik ali hladen prostor, da se strdi.

3. Pred postrežbo torto vsaj dve uri pustimo na sobni temperaturi, da krema postane rahla in jo lahko lepo režemo.

Fotografija: Uroš Hočevar
Recept: Urška Mikuž
Poizkusite še: Torta pavlova z jagodami, ki se ji ni mogoče upreti
Datum Objave: 9.5.2019 ob 07:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: