Domači krompirjevi njoki

Najboljši so z golažem.

Sestavine

– 4 srednje veliki kuhani krompirji
– 200 g ostre moke, pšenični zdrob
– sol, 2 jajci

Recept za odličen golaž najdete tukaj.

Priprava

1. Pretlačite krompir. Ko je skoraj ohlajen, dodajte ostro moko in malo drobnega pšeničnega zdroba. Posolite po občutku in dodajte jajci.

2. Na hitro zgnetite v testo in oblikujte najprej en njok.

3. Vrzite ga v vrelo vodo; če se ne razkuha, je gostota prava, sicer dodajte v maso še malo moke in oblikujete preostale njoke.

4. Na hitro jih skuhajte in takoj poberite iz vode.

Recept: Irena in Mirko Benčič, Benčičeva domačija
Fotografija: Mankica Kranjec

Priporočamo še:

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed