Odprta Kuhinja

Jedi naše mladosti, ki ste jih oboževali v 2023

Resnično pregrešen! (Foto: Yaska)
Odpri galerijo
A+   A-
Katere vonjave in okusi vam vedno pogrejejo srce in vas ponesejo v mlada leta? Nekaterih jedi preprosto ne moremo izbrisati iz spomina.

Makaronflajš je stara, preprosta in nasitna jed ravno prav močnega okusa. Izhaja iz časov, ko so namesto sira oziroma parmezana na testenine naribali kar star kruh, ko so z moko gostili vse omake in ko je v menzah rado dišalo po paradižnikovem koncentratu in jušnih kockah. Ah, spomini ...

image_alt
Klasike z Yasko: makaronflajš

Ocvrt, po domače pohan sir je mednarodna klasika, poznana po vsem svetu. Gre za zelo nasitno jed, za katero ne potrebujemo veliko sestavin, vendar je pomembno, da so kakovostne, saj tako dobimo pravo specialiteto, ki se ji stežka upremo. Sir, ki se med cvrenjem stopi v hrustljavi skorjici zlato rjavo zapečene panade, je namreč tako zelo dober, da zasvoji tudi tiste, ki niso ljubitelji ocvrtih jedi. Priprava je preprosta in hitra, zato ni potrebe po kupljenih zamrznjenih izdelkih, saj se z domačimi ne morejo primerjati. Sploh ker uporabimo sveže sestavine in začinimo po svojem okusu. Vsekakor pa je dobro poznati tudi nekaj trikov in namigov, da nam bo jed res odlično uspela.

image_alt
Klasike z Yasko: najboljši pohan sir

To je ves čas manjkalo! Odgovor, zakaj je moja krompirjeva solata tako pusta, drobljiva in enodimenzionalna, se je zazrl vame s strani strokovne knjige, če ne kar učbenika, ABC kuharstva in prehrane, izdanega pred skoraj dvajsetimi leti. Nemudoma sem pristavila lonec s krompirjem, narezala čebulo – in segrela skrivno sestavino, ki je za vedno spremenila način, kako bom odslej pripravljala to jed.

image_alt
Naša najboljša krompirjeva solata (VIDEO)

 

Datum Objave: 4.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

testeninesirkrompir

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja