Juha iz čičerke

Če ostane, jo lahko uporabimo tudi kot omako.

Sestavine

– 50 g čičerke
– 200 g korenja, 100 g bučk
– manjši koromač
– liter vode
– 4 žlice koruznega zdroba
– kokosova ali riževa krema
– žlička nerafinirane soli
– svež peteršilj, limonska trava
– kurkuma, kumin (lahko tudi kumina), mešanica indijskih začimb curry

Priprava

1. Čičerko prelijemo z vročim kropom in namakamo čez noč, nato jo kuhamo približno uro, odvisno od želene mehkobe.

2. Zelenjavo dobro operemo, rahlo ostrgamo (bučk ne lupimo, če so ekološko pridelane in je lupina mehka), narežemo na koščke ter dodamo v lonec, kjer se kuha čičerka, solimo. Ko voda zavre, dodamo še koruzni zdrob in začimbe. Na rahlem ognju kuhamo približno 15 minut.

3. Kuhano juho pretlačimo.

Namig: Po želji dodamo v juho rižev napitek ter riževo ali kokosovo kremo oz. smetano. Če nam juha ostane, jo lahko čez noč shranimo v hladilniku. Zaradi zdroba se bo malce zgostila, zato jo lahko naslednji dan razredčimo z riževim napitkom ali pa še dodatno zgostimo z mletimi mandlji, dodamo začimbe curry ter uporabimo kot omako za rižote, kaše ali testenine.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana