Odprta Kuhinja

Kaj za nedeljsko kosilo: pražen krompir bo tako še boljši

Pražen krompir s hrustljavim parmezanom (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Ne moremo si pomagati, vsake toliko si ob nedeljah zaželimo večno klasiko nedeljskih prilog – pražen krompir. Pripravljen na ta način bo dobil odličen kontrast v teksturi in prijeten umami okus.

Pražen krompir si po navadi privoščimo z dunajskim zrezkom ali govedino iz juhe, to nedeljo pa priporočamo kar mehke goveje zrezke v naravni omaki. Tudi brez solate ne bo šlo: trenutno je ni boljše od radičeve. Za posladek pa sacher kocke. 

Naj bo nedelja lepa in slastna!

Od začetka, ko krompir sramežljivo vstopi k čebuli v ponev, do konca, ko je na številnih mestih ponosno zapečen, moramo pozorno bedeti nad njim. Ubadati se je treba z obračanjem, zalivanjem in seveda iskanjem tanke črte med hrustljavo praženim in rahlo zažganim. Tenstan krompir se najraje spajdaši z zrezki po dunajsko, odlično pa se obnese tudi pri drugih vrstah mesnin, kot so pečenke in klobase. Midva kuhava po njem potreseta zdrobljen parmezan, ki ga prej hrustljavo spečeta.

image_alt
Pražen krompir s hrustljavim parmezanom

Čista klasika slovenskih kosil, včasih jih imenujemo tudi v osnovni omaki. Pri tem receptu je ves čar v tem, da zrezki nikakor ne smejo biti trdi.

image_alt
Kuharske osnove z Neli in Leo: mehki goveji zrezki v naravni omaki

Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.

image_alt
Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali

Globoko čokoladne rezine z gosto teksturo, ki se zaradi veliko jajc, uporabljenih v biskvitu, kar topi na jeziku.

image_alt
Zares slastne sacher kocke

Naslovna fotografija: Midva kuhava

Onaplus.si: Grenivke: te barve so najbolj zdrave (previdno, če jemljete ta zdravila)

Datum Objave: 13.1.2024 ob 08:01

Več iz te teme:

nedeljsko kosilokosilopražen krompir

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.