Kaj za nedeljsko kosilo: pražen krompir bo tako še boljši

Pražen krompir si po navadi privoščimo z dunajskim zrezkom ali govedino iz juhe, to nedeljo pa priporočamo kar mehke goveje zrezke v naravni omaki. Tudi brez solate ne bo šlo: trenutno je ni boljše od radičeve. Za posladek pa sacher kocke.
Naj bo nedelja lepa in slastna!
Od začetka, ko krompir sramežljivo vstopi k čebuli v ponev, do konca, ko je na številnih mestih ponosno zapečen, moramo pozorno bedeti nad njim. Ubadati se je treba z obračanjem, zalivanjem in seveda iskanjem tanke črte med hrustljavo praženim in rahlo zažganim. Tenstan krompir se najraje spajdaši z zrezki po dunajsko, odlično pa se obnese tudi pri drugih vrstah mesnin, kot so pečenke in klobase. Midva kuhava po njem potreseta zdrobljen parmezan, ki ga prej hrustljavo spečeta.
Čista klasika slovenskih kosil, včasih jih imenujemo tudi v osnovni omaki. Pri tem receptu je ves čar v tem, da zrezki nikakor ne smejo biti trdi.
Radič v solati že poznamo. Kaj pa če mu dodamo jabolko? Solata, ki se vam bo vtisnila v spomin.
Globoko čokoladne rezine z gosto teksturo, ki se zaradi veliko jajc, uporabljenih v biskvitu, kar topi na jeziku.
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Onaplus.si: Grenivke: te barve so najbolj zdrave (previdno, če jemljete ta zdravila)