Odprta Kuhinja

Kaj za nedeljsko kosilo: zrezki v smetanovi omaki in hitri zdrobovi kroketi

Purana lahko nadomestimo s piščancem (Fofo: MariaUspenskaya/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Če še ne veste, kaj bi danes za nedeljsko kosilo, naj vam namignemo nekaj, da si boste obliznili vse prste!

Pa je spet nedelja, ko si radi vzamemo tudi kakšno uro več za pripravo bogatega nedeljskega kosila. Priporočamo vam zrezke v začinjeni smetanovi omaki. Mi smo tokrat izbrali puranje, lahko pa jih nadomestite s piščančjimi. Ker pa smo zakorakali v pustno obdobje, ko vsak konec tedna iz naših kuhinj diši po krofih, nam je zadišalo cvrtje: kaj pravite na krokete? Saj veste, hitro so pripravljeni, vsi jih obožujejo, pa tako lepo hrustljavi so! Ne pozabite tudi na ogromno skledo solate!

Slastni in zapeljivi. To je klasičen recept s. Vendeline, le da smo v zmes dodali nariban korenček. Lahko ga izpustite ali nadomestite s sesekljano špinačo, če ste ljubitelji zelenega.

image_alt
Hitri kroketi iz zdroba

Hitro pripravljena mesna jed, ki jo vsi obožujejo. Povzdignjena je z muškatnim oreščkom in majaronom.

image_alt
Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Popoln posladek, ki ga naredimo mimogrede med kuhanjem kosila, pospravimo v hladilnik in se veselimo trenutka, ko bo jogurtov mousse prišel na mizo.

image_alt
Jogurtov mousse: hitra sladica iz kozarčka, ki prav vsakič navduši

 

Datum Objave: 28.1.2024 ob 08:01

Več iz te teme:

nedeljsko kosilomesne jedikroketi

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.