Klapavice v beli buzari

Preprosta, a izvrstna jed s školjkami.

Sestavine za 4 osebe

– 1 kg mešanih školjk
– 2 dl suhega belega vina
– 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
– beli poper v zrnu
– 4 stroki česna
– peteršilj

Priprava

1. Školjke temeljito očistimo.

2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.

3. V širšo posodo nalijemo oljčno olje, na katerem zelo na hitro prepražimo školjke ter sesekljana česen in peteršilj. Prilijemo vino in 2 decilitra vode, zavremo, začinimo s sveže mletim belim poprom (po potrebi tudi s soljo) in počasi kuhamo slabih 10 minut.

4. Školjke postrežemo z dobrim domačim kruhom in kozarcem vina, kakršno smo uporabili pri kuhi.

Opomba: za gostejšo omako dodamo žlico drobtin.

Priporočamo še: Školjke: pravila nakupa in priprave

Naslovna fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana