Odprta Kuhinja

Klapavice v beli buzari

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta, a izvrstna jed s školjkami.


Sestavine za 4 osebe


- 1 kg mešanih školjk
- 2 dl suhega belega vina
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- beli poper v zrnu
- 4 stroki česna
- peteršilj

Priprava


1. Školjke temeljito očistimo.

2. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.

3. V širšo posodo nalijemo oljčno olje, na katerem zelo na hitro prepražimo školjke ter sesekljana česen in peteršilj. Prilijemo vino in 2 decilitra vode, zavremo, začinimo s sveže mletim belim poprom (po potrebi tudi s soljo) in počasi kuhamo slabih 10 minut.

4. Školjke postrežemo z dobrim domačim kruhom in kozarcem vina, kakršno smo uporabili pri kuhi.

Opomba: za gostejšo omako dodamo žlico drobtin.
Priporočamo še: Školjke: pravila nakupa in priprave

Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 1.6.2018 ob 20:06

Več iz te teme:

školjkeklapavicebuzara

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja