Odprta Kuhinja

Kmečka omleta za dober začetek dneva

Odpri galerijo
A+   A-
Ko je pred nami dolg in naporen dan, ga moramo začeti s krepkim obrokom za moč in pogum.


Za takšen zajtrk se splača zbuditi pet minut prej in v spokojnosti jutra pripraviti bogato kmečko omleto, ki ji dodamo malo smetane za kuhanje, da postane bogata in svilena. Za še več okusa na maslu prepražimo malce dimljene slanine, ki bo v prostor oddala prijetne vonjave. Jed si privoščimo s popečenimi gobicami, brstičnim ohrovtom in suhimi mesninami. Dan, ki je pred nami, se zdaj zdi mala malica, kajne?

ni podpisa
ni podpisa


Najlepša jutra lahko pričaramo s pomočjo izdelkov linije Gurman Zelene Doline


Maslo iz linije Gurman Zelene Doline je prijetnega, rahlo sladkega okusa. Surovo maslo I. vrste je primerno kot namaz za popestritev kruha in ostalih pekovskih izdelkov, kot ključna sestavina pa je nepogrešljivo pri pripravi vseh vrst jedi in sladic. Saj veste, zares dobro maslo lahko izboljša prav vse.

ni podpisa
ni podpisa


Smetana za kuhanje iz linije Gurman Zelene Doline odlično obogati okus omak, prelivov in prilog pri kuhanju naših najljubših jedi, odlično se obnese tudi pri pripravi bogatih jajčnih omlet in kremastih umešanih jajc.

Oba izdelka sta certificirana brez gensko spremenjenih organizmov.
Namig pred začetkom kuhanja: izberite ponev z neoprijemljivo površino, ki naj ne bo premajhna, saj bi bila omleta predebela in se ne bi zapekla. Najbolj primerna bo velikost običajnega plitvega krožnika.

Sestavine



Priprava


1. V ponvi na maslu popražimo gobice in brstični ohrovt ter oboje preložimo na krožnik.

2. Jajca dobro razžvrkljamo skupaj s smetano.

3. V ponvi popražimo slanino in čebulo ter vse skupaj prelijemo z jajci. Ogenj imamo na manjši do srednji jakosti, da se nam omleta ne zažge. Ko je naokoli puhasta in zapečena, na površini pa se še vedno sveti, solimo (previdno, saj sta slana že slanina in sir) in popramo po okusu, dodamo kocke sira in jo prepognemo. Ogenj ugasnemo in omleto pustimo na ponvi še kakšno minuto.

4. Prestavimo na krožnik, obložimo s popečeno zelenjavo in mesninami ter ponudimo s kruhom, maslom in sveže iztisnjenim sokom.

ni podpisa
ni podpisa

Smetana za kuhanje iz linije Gurman Zelene Doline odlično obogati okus omak, prelivov in prilog pri pripravi vaših najljubših jedi. Odlikuje jo kremasta tekoča struktura iz najboljšega mleka slovenskih kmetij, certificirano brez gensko spremenjenih organizmov.

Dober tek in dober začetek dneva, želimo!

Naročnik oglasne vsebine je Mlekarna Celeia
Priporočamo še: Zares božanske testenine v kremni omaki z bučo in sirom maskarpone
Datum Objave: 13.12.2021 ob 09:12

Več iz te teme:

jajcamasloomletaGurman zelene dolinesmetana za kuhanje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja