Odprta Kuhinja

Kruh: zbirka receptov, ki nas najbolj navdušujejo

Krušno sonce z bogatim nadevom
Odpri galerijo
A+   A-
Peka kruha je simbol domačnosti, ki s svojimi prijetnimi vonjavami še kako pomirja. Kdor ima pri roki nekaj moke in dober recept, lahko iz praktično nič ustvari hlebček ugodja.


Odličen soda kruh


Če kvas zamenjamo s sodo bikarbono, testa ni treba gnesti ali vzhajati, kruh pa bo vseeno pod rustikalno skorjo skrival mehko sredico.

Kruh s sodo
Kruh s sodo

Bučni kruhki z ocvirki


Kot nalašč za ta čas, pa še ljubek namizni dekor bodo.

Bučni kruhki
Bučni kruhki

VIDEO: Fokača brez gnetenja, ki uspe vsakemu


Ploščate kruhe, med katere sodi tudi fokača, ki praviloma zahteva veliko gnetenja in prepogibanja, lahko prelisičimo in si olajšamo delo. Verjetno boste prvič v življenju doživeli toliko mehurjev v testu, po katerem se boste sprehodili s svojimi prsti.

[caption id="attachment_263881" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Fokača, ki vzhaja čez noč in se je ne gnete[/caption]

VIDEO: Kako naredimo krušno sonce z nadevom


Znana oblika, nov nadev. Krušno sonce je jed, ki pritegne sleherni pogled navzočih za mizo in razblini tremo, ki se včasih pojavi ob pravkar prispelih obiskih, zgladi vsak družinski spor in preseneti še tako rutinsko vez. Ker je pač sonce. Ki žari in nas vedno razveseli.

Krušno sonce z bogatim nadevom
Krušno sonce z bogatim nadevom

Zares božanski jabolčni kruh


Osnove smo usvojili med karanteno, zdaj pa je čas, da se lotimo resnih postopkov in kruha, ki bo tako lep, kot bi ga kupili v butični pekarni.

[caption id="attachment_287171" align="alignnone" width="1024"]
Mirjam Kavčič, direktorica slovenske podružnice Lessafre, največjega svetovnegaproizvajalca kvasa, v Šujici, 15. aprila 2020.[Kavčič Mirjam,direktorice,direktorji,kvas,peka,kruh,hrana,prehrana]
Mirjam Kavčič, direktorica slovenske podružnice Lessafre, največjega svetovnegaproizvajalca kvasa, v Šujici, 15. aprila 2020.[Kavčič Mirjam,direktorice,direktorji,kvas,peka,kruh,hrana,prehrana]
Jabolčni kruh, kot ga pripravi Mirjam Kavčič[/caption]

Bralka priporoča: čudovito oblikovan in zelo puhast kruh


Postajamo pravi mojstri peke. Tako nas je tudi naša bralka presenetila s kruhom, od katerega nismo mogli umakniti oči.

Spekla ga je naša zvesta bralka Vojka Cijan
Spekla ga je naša zvesta bralka Vojka Cijan

Čudežni kruh brez gnetenja, ki me nikoli ne razočara


Kruh, ki je pomenil prelomnico v mojih kuhinjskih navadah, se pripravi brez mesenja. Recepte, predvsem v tujih jezikih, najdemo pod imeni kruh brez gnetenja ali čeznočni kruh.




[caption id="attachment_257152" align="alignnone" width="1024"]
Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wheat bread (Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wh
Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wheat bread (Close-up image of female hands holding big loaf of white bread. Person in black apron in home kitchen background with wh
Kruh brez gnetenja[/caption]

Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 21.10.2020 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: