Kruh: zbirka receptov, ki nas najbolj navdušujejo
Odpri galerijo
A+ A-
Peka kruha je simbol domačnosti, ki s svojimi prijetnimi vonjavami še kako pomirja. Kdor ima pri roki nekaj moke in dober recept, lahko iz praktično nič ustvari hlebček ugodja.
Odličen soda kruh
Če kvas zamenjamo s sodo bikarbono, testa ni treba gnesti ali vzhajati, kruh pa bo vseeno pod rustikalno skorjo skrival mehko sredico.
Bučni kruhki z ocvirki
Kot nalašč za ta čas, pa še ljubek namizni dekor bodo.
VIDEO: Fokača brez gnetenja, ki uspe vsakemu
Ploščate kruhe, med katere sodi tudi fokača, ki praviloma zahteva veliko gnetenja in prepogibanja, lahko prelisičimo in si olajšamo delo. Verjetno boste prvič v življenju doživeli toliko mehurjev v testu, po katerem se boste sprehodili s svojimi prsti.
[caption id="attachment_263881" align="alignnone" width="1024"]
Fokača, ki vzhaja čez noč in se je ne gnete[/caption]
VIDEO: Kako naredimo krušno sonce z nadevom
Znana oblika, nov nadev. Krušno sonce je jed, ki pritegne sleherni pogled navzočih za mizo in razblini tremo, ki se včasih pojavi ob pravkar prispelih obiskih, zgladi vsak družinski spor in preseneti še tako rutinsko vez. Ker je pač sonce. Ki žari in nas vedno razveseli.
Zares božanski jabolčni kruh
Osnove smo usvojili med karanteno, zdaj pa je čas, da se lotimo resnih postopkov in kruha, ki bo tako lep, kot bi ga kupili v butični pekarni.
[caption id="attachment_287171" align="alignnone" width="1024"]
Jabolčni kruh, kot ga pripravi Mirjam Kavčič[/caption]
Bralka priporoča: čudovito oblikovan in zelo puhast kruh
Postajamo pravi mojstri peke. Tako nas je tudi naša bralka presenetila s kruhom, od katerega nismo mogli umakniti oči.
Čudežni kruh brez gnetenja, ki me nikoli ne razočara
Kruh, ki je pomenil prelomnico v mojih kuhinjskih navadah, se pripravi brez mesenja. Recepte, predvsem v tujih jezikih, najdemo pod imeni kruh brez gnetenja ali čeznočni kruh.
[caption id="attachment_257152" align="alignnone" width="1024"]
Kruh brez gnetenja[/caption]
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 21.10.2020 ob 08:10