Odprta Kuhinja

Ledena kava, ki bo hit letošnjega poletja

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Najprej je bil kavni oblak, nato je prišla tako imenovana kava čez led, letos pa se po spletu širi različica s peno iz banane in mleka.


Malce pred začetkom poletja zdaj že tradicionalno poiščemo trende, ki napovedujejo osvežilne napitke, s katerimi se tako radi hladimo v vročih dneh. Pravzaprav se je vse začelo s kavo v oblaku, ki jo postrežemo tako, da v kozarec natrosimo led, ga prelijemo z mlekom (izberete lahko tudi različne rastlinske okuse), in zaključimo z nekaj žlicami kavne pene. Da smo se lahko prav vsi naučili priprave, smo poskrbeli tudi za video recept. Prepričani smo bili, da tega stila kave, ki se je res zasidral v ljudska srca, ne more nič prekositi, a se letos vseeno kaže preobrat.

Že zgodaj spomladi je na TikToku zablestela Ellie Gervais, ki je v blenderju zmešala zamrznjeno banano in skodelico kave. Zdaj pa smo naleteli na nekoliko bolj dodelano različico, ki se že širi po spletnih medijih, všeč pa bo predvsem tistim, ki ste že vajeni te kombinacije. Mnogi si namreč radi pripravite palačinke iz banane in jajc, zraven pa popijete še kavico. Hkrati je to ideja za tiste, ki kavo radi sladkate. Navdušenci pravijo, da si jo najraje privoščijo že zjutraj, saj je to nekakšen zajtrk v kozarcu.

Ledena kava z banano  • led

  • 120 ml mleka

  • zelo zrela banana

  • 120 ml ohlajene kave


Priprava


1. Nekaj ledu damo v kozarec, v katerem bomo postregli napitek, malce pa ga stresemo v blender.

2. V blender narežemo še banano in prilijemo mleko. Zmešamo, da nastane gosta in svilena pena.

3. Kavo prelijemo čez led v kozarcu, na koncu pa dodamo še hladno peno iz banane in mleka.Uživajte in na pošljite fotografije vaših mojstrovin.

Naslovna fotografija: Arx0nt/Getty Images
Datum Objave: 23.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

osvežilni napitkiledena kava z bananopoletni napitki

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.