Najboljši preliv za cimetove rolice, ki vsebuje manj sladkorja in se ne zgrudi
Razveselili smo vas z najboljšim receptom za cimetove rolice, ki smo ga z Jasmino Pirnar Krope – Yasko pekli na eni od naših kuharskih delavnic. Najdete ga TUKAJ. A ker mnogi menite, da cimetke niso prave brez preliva, tokrat z vami delimo še recept za ravno prav gosto belo in svileno zmes. Potarnali ste nam namreč, da je vaša običajno preveč tekoča, presladka ali pa se vam med mešanjem zgrudi.
Trik, da se rešimo grudic, je v toplih sestavinah. Jasmina svetuje, da jih vsaj pol ure pred uporabo postavite na sobno temperaturo. Maslo pa še prej, saj so naši hladilniki včasih tako mrzli, da traja kar nekaj časa, preden se cela kocka zares otopli.
Preliv je pogosto presladek zato, ker je večina receptur kopija ameriških napotkov, zanje pa je značilna uporaba zajetnih količin sladkorja, ko gre za peko slaščic. Sladkor lahko seveda vedno prilagodite svojemu okusu, Jasmina pa priporoča nekje 3 žlice za en pladenj cimetk. Zelo pomembna je tudi uporaba kremnega sirčka, saj je ta tisti, ki vsemu skupaj doda kremast pridih in svežino. Malce nižje z vami delimo še količine in vse sestavine, iz katerih vam bo uspel res dober preliv.
Smo pa na delavnici ugotavljali, da imajo cimetove rolice, ki jih ne prelijemo, bolj izrazit okus po cimetu, zato jih marsikdo najraje preprosto posuje s sladkorjem v prahu.
Sestavine za preliv
- 1 žlica masla (sobne temperature)
- 3 žlice kremnega sira
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 3 do 4 žlice mleka
- 1 žlička tekoče vanilje
Vse sestavine zmešamo v gladek preliv in premažemo po pečenih cimetovih rolicah, ki smo jih prej malce ohladili. Lahko pa jih preprosto potresemo le s sladkorjem v prahu in tako uživamo v cimetovih aromah.
Smetana
Imamo pa še en namig: vzhajane cimetke lahko pred peko prelijete s svežo sladko smetano. Ta bo še bolj obogatila okus testa in karamelizirala med peko, da bo sladica zares nekaj posebnega.
Mu Cuisine za ustvarjalnost v kuhinji!
Izdelki Mu Cuisine so ustvarjeni za kuhanje, spodbujajo domišljijo, radovednost in eksperimentiranje. Visoka kakovost izdelkov in tradicija v vaš dom prinašata užitek tako pri kuhanju kot pri obedu.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.
Kvas Fala
Prazničnih kvašenih dobrot si zagotovo ne moremo predstavljati brez svežega ali suhega kvasa Fala, ki ju odlikuje brezhibna kakovost in delovanje ter več kot stoletna tradicija. Vse to so razlogi, da premium kvas Fala tako profesionalni kot domači peki že vrsto leto nagrajujejo z izjemno zvestobo, ko se odločajo za peko kvašenih dobrot.
Za Faline recepte in namige pokukajte na www.kruhinpotica.com.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.