Navdušite s piščancem v paradižnikovi omaki

Jed iz ene ponve bo na mizi v pol ure.

Sočne piščančje prsi, potopljene v okusa polno paradižnikovo omako z oljkami in kaprami. Recept zares uspe s svežim paradižnikom, lahko pa ga zamenjate s pločevinko konzerviranih pelatov. Postrezite z domačimi širokimi rezanci ali domačimi fuži.

Sestavine za 4 osebe

– 2 večja kosa piščančjih prsi
– 400 g nasekljanega paradižnika
– 3 žlice oljk
– 2 žlici kaper
– 1 čebula, nasekljana
– 3 stroki česna, nasekljani
– pest bazilike, 2 vejici rožmarina
– 2 žlici paradižnikovega koncentrata
– 1 dl belega suhega vina
– oljčno olje, maslo
– sol in poper

Preizkusite tudi: Boranja za prste oblizniti

Priprava

1. Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo štiri kose. Nasolimo in naoljimo jih ter počakamo, da se marinirajo 30 minut.

2. Ponev z debelim dnom dobro segrejemo. Dodamo dve žlici olja in popečemo piščančje meso. Naj lepo porjavi na obeh straneh. Prsi vzamemo iz ponve in jih preložimo na krožnik.

3. V isti ponvi raztopimo žlico masla in na njem posteklenimo čebulo. Dodamo še česen, pomešamo in počakamo, da zadiši. Deglaziramo z vinom in kuhamo tri do štiri minute, da tekočina izpari.

4. Dodamo paradižnik, oljke, kapre in paradižnikov koncentrat, posolimo in popramo in premešamo.

5. Dodamo še popečene piščančje prsi, počakamo, da omaka zavre, nato pa pokrito in na srednje močnem ognju kuhamo še približno šest do osem minut. Na koncu dodamo še natrgano baziliko in rožmarin ter postrežemo.

Dober tek!

Priporočamo še: Zdaj bodo vaši otroci z veseljem jedli tudi brokoli
Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed