Nedeljska sladica: sočno bananovo pecivo z javorjevim sirupom
Odpri galerijo
A+ A-
Konec tedna se v skledi s sadjem rada zatakne kakšna zelo zrela banana. To je najboljši način, kako jo predelati v sladico.
Za pekač s premerom 26 cm.
Bananovo pecivo
- 100 g masla sobne temperature
- 100 g nerafiniranega rjavega trsnega sladkorja mascavo
- 2 zmečkani banani
- 3 jajca
- 150 g kisle smetane
- 2 žlici ruma
- 150 g gladke moke
- žlička pecilnega praška
- 50 g koruznega škroba
- pol žličke sode bikarbone
Dekoracija
- blanširani mandlji
- banana
- javorjev sirup za preliv
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Dno pekača obložimo s papirjem za peko.
2. Maslo stepemo s sladkorjem. Po potrebi ga vsake toliko postrgamo s stene posode.
3. Nato med srednje močnim stepanjem dodajamo jajca, drugo za drugim.
4. Postopoma pri enaki hitrosti mešalnika dodajamo še zmečkane banane, kislo smetano in rum.
5. Moko zmešamo s koruznim škrobom, pecilnim praškom in sodo bikarbono in jo med počasnim stepanjem po žlicah dodamo v zmes. Pazimo, da ne mešamo predolgo.
6. Testo prelijemo v pekač in okrasimo s koluti banane in mandlji, da na površini dobimo nekakšne rožice.
7. Pečemo 30–35 minut.
Namig: To pecivo je najbolj okusno še toplo, bo pa tudi naslednji dan še vedno dovolj sočno, tako da ga lahko pripravite vnaprej. Lahko se tudi zamrzne.
Priporočamo še: Ježki mojega otroštva
Datum Objave: 29.3.2022 ob 09:03