Odlična krompirjeva omleta

Praktična rešitev, nasiten rezultat.

Pred leti sem spekla popolno špansko omleto iz krompirja, ki ji v tej državi pravijo krompirjeva tortilja. Ob pogledu na polno posodo sem v mislih odtavala v to čudovito deželo in obudila spomine, kako lepo je, ko smo svobodni in lahko vandramo naokoli. Upam, da bo čim prej spet tako.

V tej jedi lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Meni je ostalo nekaj špinače in sem jo dodala, našla pa sem tudi domači zašinek, ga narezala na kockice in primešala med praženjem čebule.

Omlete bo dovolj za celo družino.

Priprava: 40 minut plus za kuhanje krompirja.

Sestavine

  • 700 g krompirja (najbolje že kuhanega)
  • 2 manjši čebuli
  • 6 jajc
  • 100 g naribanega sira
  • žlica masti
  • sol in poper

Priprava

1. Krompir skuhamo v oblicah. Nato ga olupimo in narežemo na kolobarje.

2. Čebulo olupimo, prerežemo na pol in nato na tanke rezine.

3. Jajca razžvrkljamo, dodamo nariban sir, solimo po potrebi in popramo.

4. V večji ponvi segrejemo mast in na njej prepražimo čebulo, da se zmehča.

5. Dodamo narezan krompir in pomešamo ter vse skupaj enakomerno porazdelimo po ponvi. Prelijemo z jajci in potresemo ponev, da se dobro razporedijo med krompir.

6. Ponev pokrijemo in na majhnem ognju pečemo 20 minut. Po tem času oziroma ko je jajčna masa tudi na vrhu zakrknila, vzamemo krožnik, ga položimo na ponev in to obrnemo, da se omleta prevrne na krož­nik. Vrnemo jo v ponev, tako da je stran, ki je bila prej zgoraj, zdaj spodaj, in pokrito pečemo še 10 minut.

Priporočamo še: Odlična rižota z regratom za pomlad na krožniku

Naslovna fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed