Odprta Kuhinja

Odslej boste kostanj pekli le še tako

Odpri galerijo
A+   A-
Kostanja je letos zares v izobilju, zato je čas da se posvetimo njegovi pripravi. Kdor ga najraje potisne kar v pečico, se bo te metode zelo razveselil.


Te dni se bomo posvetili priljubljenemu jesenskemu daru narave – kostanju. V prihajajoči tiskani OK boste lahko prebrali marsikatero zanimivost, še posebno pa se boste razveselili navodil, kako kar se da hitro olupiti večjo količino plodov. Tokrat pa se lotimo načina priprave, ki mu še nismo namenili pozornosti, pa bi morali. Pekli ga bomo v soli. Zakaj, se sprašujete? Se spomnite našega recepta riba v soli, za katerega še vedno zatrjujemo, da je številka ena, saj nam kalup iz solnih kristalov pomaga do najbolj nežnega in sočnega mesa? Tako je tudi pri kostanju: pečen na ta način bo v sebi ohranil več »soka«, prav tako pa ga ne boste zažgali, kar se nam v pečici rado zgodi. In še nekaj – tako ponujena jed je tudi čudovit prizor za oči.

Brez skrbi, ni tako potratno, kot se sliši, saj boste sol shranili za še nekaj naslednjih ponovitev.
Aktualno: To napako naredimo, ko cvremo marele

Kostanj v soli



  • pol kilograma kostanja

  • kilogram grobe soli


Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj.

2. Manjši pekač napolnimo s soljo. Kostanj križno zarežemo, pri tem pa ne prodremo v meso, prerežemo le lupino.

3. Kostanj do treh četrtin potisnemo v sol, pri čemer mora biti zareza na vrhnji strani, da sol ne prodre v notranjost.

4. Potisnemo v pečico in pečemo približno 30 do 40 minut, dokler se lupina ne razpre, notranjost pa postane mehka.
Ponudimo takoj, najlepše, da kar v pekaču s soljo. Zraven se izjemno poda maslo, ki si ga vsak sam doda na še topel kostanj. Pa mošt, seveda!

Čudovito jesen, želimo!
Priporočamo še: Hitri kostanj iz mikrovalovne pečice

Naslovna fotografija: gopapsi/Getty Images
Onaplus.si: Ne boste verjeli, za kaj vse so dobre mandarine, pa tudi, kako uporabni so olupki
Datum Objave: 15.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: