Odslej boste kostanj pekli le še tako
Odpri galerijo
A+ A-
Kostanja je letos zares v izobilju, zato je čas da se posvetimo njegovi pripravi. Kdor ga najraje potisne kar v pečico, se bo te metode zelo razveselil.
Brez skrbi, ni tako potratno, kot se sliši, saj boste sol shranili za še nekaj naslednjih ponovitev.
Aktualno: To napako naredimo, ko cvremo marele
Kostanj v soli
- pol kilograma kostanja
- kilogram grobe soli
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
2. Manjši pekač napolnimo s soljo. Kostanj križno zarežemo, pri tem pa ne prodremo v meso, prerežemo le lupino.
3. Kostanj do treh četrtin potisnemo v sol, pri čemer mora biti zareza na vrhnji strani, da sol ne prodre v notranjost.
4. Potisnemo v pečico in pečemo približno 30 do 40 minut, dokler se lupina ne razpre, notranjost pa postane mehka.
Ponudimo takoj, najlepše, da kar v pekaču s soljo. Zraven se izjemno poda maslo, ki si ga vsak sam doda na še topel kostanj. Pa mošt, seveda!
Čudovito jesen, želimo!
Priporočamo še: Hitri kostanj iz mikrovalovne pečice
Naslovna fotografija: gopapsi/Getty Images
Onaplus.si: Ne boste verjeli, za kaj vse so dobre mandarine, pa tudi, kako uporabni so olupki
Datum Objave: 15.10.2022 ob 07:10