Odprta Kuhinja

Omleta s paradižniki in cvetjem navadnega komarčka

Odpri galerijo
A+   A-
Tako lepo in preprosto se lahko poigramo z domačimi paradižniki. Omleta bo kar zažarela.


Sestavine


- 3 jajca
- 5 različnih paradižnikov (sorte green zebra, valencia, black plum, po en ali dva rdeča in en rumen češnjevec)
- žlička suhih cvetov navadnega komarčka
- poper iz mlinčka
- žlica oljčnega olja, sol

Priprava


1. Rahlo razžvrkljamo jajca, solimo in dodamo suhe cvetove (ščep prihranimo). Dobro premešamo. Segrejemo ponev. Oprane in suhe paradižnike narežemo na centimeter debele rezine.

2. V vročo ponev nalijemo olje. Ko se med obračanjem naolji vsa površina, zlijemo v ponev jajčno mešanico in takoj nato razporedimo še paradižnike. Pokrijemo s pokrovko in pustimo tri minute.

3. Odkrijemo in rahlo posolimo samo paradižnike. Potresemo še preostale suhe cvetove navadnega komarčka, popopramo in ponudimo kar v ponvi.

Besedilo in naslovna fotografija: Slavka Ilich
Preberite še: Popoln recept za vrhunsko pico z mlečnim testom
Datum Objave: 29.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: