Oreo potičke, ki navdušijo
Odpri galerijo
A+ A-
Pomanjšane in z modernim okusom so popolna sladica za v roko. Ob njih lahko nedeljsko popoldne uživamo kjerkoli: na vrtu, v gorah, ob jezeru ali preprosto kar na kavču.
Priporočamo še: TOP 7 sladic s pehtranom, ki jih lahko naredite za veliko noč
Mini potičke premorejo prav vse, kar odlikuje velike, a je vanje vložene še več potrpežljivosti in spretnosti. Je pa zato okoli mize toliko več radosti in navdušenja.
Za približno 16 kosov. Pripravljeno v silikonskih modelčkih za mini potičke, ki imajo premer 7 cm.
Oreo potičke
Kvašeno testo
- 260–270 g gladke moke
- 125 ml mlačnega mleka
- 15 g svežega kvasa
- 25 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 razžvrkljano jajce
- 1/4 žličke soli
- 20 g raztopljenega masla
- žlica ruma
- lupinica polovice bio limone
Nadev
- 250 g sira maskarpone
- 1 jajce
- 150 g piškotov oreo
- 5 g temnega kakava
Obliv
- 100 g temne čokolade
- 20 g olja
- 2 zmleta piškota oreo
Priprava
1. Moko stresemo v posodo kuhinjskega robota. Naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in malce mleka (od teh 125 ml, s katerimi bomo zgnetli testo). Pomešamo in kvasec potresemo z moko. Počakamo, da naraste, približno 15 minut.
2. Dodamo preostanek mleka in vse druge sestavine za testo. Gnetemo približno 15 minut na nižji hitrosti (najprej nekaj minut na 2 od 10, nato na 3 od 10), da postane testo prožno, svetleče in gladko ter se ne oprijemlje posode.
3. Testo oblikujemo v kroglo, pokrijemo s plastično folijo in počakamo, da dvojno naraste.
4. Medtem pripravimo nadev: preprosto zmešamo vse sestavine, kar z vilicami.
5. Pečico vključimo na 180 stopinj.
6. Na delovno površino razpotegnemo prt in ga rahlo pomokamo. Vzhajano testo razvaljamo zelo na tanko (do slabih 2 mm). Krajša stranica naj ima najmanj 36 cm. Pravokotnik, ki ga z daljšo stranico obrnemo k sebi, razrežemo na 4 trakove, široke približno 9 cm.
7. Vsak trak do dveh tretjin enakomerno namažemo z nadevom in tesno zvijemo v štrukelj. S prsti tesno zatisnemo šiv.
8. Dolgim zvitkom odrežemo končke, nato pa jih razrežemo na manjše zvitke z dolžino 14 cm. Vsakega ovijemo v svitek in s prsti stisnemo testo, kjer se konca stikata.
9. Svitke preložimo v modelčke za peko, jih malce potlačimo in gosto prebodemo z zobotrebcem. Vzhajajo naj še 20 minut. Še enkrat prebodemo in postavimo v pečico za 20–25 minut.
10. Odrezke in ostanke lahko zložimo skupaj in jih prav tako spečemo.
11. Čokolado in olje raztopimo nad paro in oblijemo potičke. Posujemo jih še s piškotnimi drobtinami in pred postrežbo po želji okrasimo s cvetjem.
Namig: Ta sladica se bo najlepše zapekla v kovinskih modelčkih, tako da če se odpravljate v nabavo, raje izberite te kot silikonske.
Na Deloindom.si preberite: 6 idej za simpatične velikonočne pogrinjke
Datum Objave: 20.4.2022 ob 07:04