Odprta Kuhinja

Paradižnikova mezga, ki se kar sama »skuha« na soncu

Meatballs in tomato sauce with spaghetti
Odpri galerijo
A+   A-
Po toskanskem receptu.



Naleteli smo na kuharico My Tuscan Kitchen in v njej na star recept, po katerem »kuhaš« omako na soncu! Za trenutno pasjo vročino ravno prav.

Kako se lotimo?

1. Vzamemo lepe zrele paradižnike (3/4 kg), jih vržemo v vrelo vodo, nato preložimo v mrzlo, da odstopi lupina, olupimo, razrežemo in odstranimo seme.

2. V lončeno skledo damo paradižnikovo meso, dva na pol prerezana stroka česna, veliko pest listov bazilike, deciliter oljčnega olja, čili in sol, vse to z rokami dobro premešamo in zmečkamo v kašo.

3. Pokrijemo z redko gazo ali kovinskim cedilom, da ne hranimo muh, ter za približno poldrugo uro postavimo na vroče sonce.

4. Potem uporabimo za oblogo na popečenih kruhkih ali na špagetih oziroma drugih testeninah …

Odlično!
Priporočamo še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Besedilo: Slavka Ilich
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 6.8.2018 ob 19:08

Več iz te teme:

paradižnikparadižnikova omaka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja