Paradižnikova mezga, ki se kar sama »skuha« na soncu

Po toskanskem receptu.

Naleteli smo na kuharico My Tuscan Kitchen in v njej na star recept, po katerem »kuhaš« omako na soncu! Za trenutno pasjo vročino ravno prav.

Kako se lotimo?

1. Vzamemo lepe zrele paradižnike (3/4 kg), jih vržemo v vrelo vodo, nato preložimo v mrzlo, da odstopi lupina, olupimo, razrežemo in odstranimo seme.

2. V lončeno skledo damo paradižnikovo meso, dva na pol prerezana stroka česna, veliko pest listov bazilike, deciliter oljčnega olja, čili in sol, vse to z rokami dobro premešamo in zmečkamo v kašo.

3. Pokrijemo z redko gazo ali kovinskim cedilom, da ne hranimo muh, ter za približno poldrugo uro postavimo na vroče sonce.

4. Potem uporabimo za oblogo na popečenih kruhkih ali na špagetih oziroma drugih testeninah …

Odlično!

Priporočamo še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Besedilo: Slavka Ilich
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana