Odprta Kuhinja

Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

A+   A-
Hitra mesna jed, ki je tako dobra, da si jo lahko omislimo tudi za bolj prazničen obrok.



Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine


- 4 piščančja bedra
- žlica gorčice
- 2 veliki čebuli
- 4 večji korenčki
- 20 dag šampinjonov
- timijan
- 2 dl rdečega vina
- sol, poper

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Čebulo narežemo na krhlje, korenje na trakove, gobice očistimo in po potrebi narežemo in vse damo v pekač.

3. Piščančja bedra solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako položimo v pekač.

4. Prilijemo še rdeče vino, nato pekač postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.

6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

7. Božansko po sladkem dišečega piščanca ponudimo s hrustljavim kruhom, da z njim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake. Za posladek si privoščimo mlačen jabolčni kompot.
Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.

Poizkusite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 23.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

vinokorenjepečen piščanec

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.