Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu
A+ A-
Hitra mesna jed, ki je tako dobra, da si jo lahko omislimo tudi za bolj prazničen obrok.
Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.
Sestavine
- 4 piščančja bedra
- žlica gorčice
- 2 veliki čebuli
- 4 večji korenčki
- 20 dag šampinjonov
- timijan
- 2 dl rdečega vina
- sol, poper
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Čebulo narežemo na krhlje, korenje na trakove, gobice očistimo in po potrebi narežemo in vse damo v pekač.
3. Piščančja bedra solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako položimo v pekač.
4. Prilijemo še rdeče vino, nato pekač postavimo v segreto pečico.
5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.
6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.
7. Božansko po sladkem dišečega piščanca ponudimo s hrustljavim kruhom, da z njim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake. Za posladek si privoščimo mlačen jabolčni kompot.
Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.
Poizkusite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 23.10.2019 ob 07:10