Pecivo na kocke: Linhartov cukr, kot ga spečejo v Gostilni Lectar

Kombinacija teh okusov nas je navdušila.

Med obiskom Gostilne Lectar v Radovljici so nam zaupali star hišni recept.

Sestavine

Biskvit
– 6 jajc
– 15 dag sladkorja
– 15 dag moke
– 1,25 dl olja
– 1,25 dl mleka
– 1 pecilni prašek

Karamelni nadev
– 250 g sladkorja
– 1 žlica limonovega soka
– 2 žlici medu
– ščepec cimeta
– 1 kg jabolk

Jajčna krema
– 0,5 l mleka
– 3 rumenjaki
– 8 dag ostre moke
– 20 dag masla
– 15 dag sladkorja

Priprava

1. Najprej naredimo testo za biskvit: jajca in sladkor stepemo, dodamo mleko in olje, na koncu še moko s pecilnim praškom.

2. Karamelni nadev: sladkor stopimo na zmernem ognju, da karamelizira. Nato vmešamo naribana jabolka in dušimo. Dodamo ščepec cimeta, limonov sok in med ter dobro premešamo.

3. Pekač obložimo s peki papirjem. Najprej vanj enakomerno razporedimo karamelni nadev, čezenj testo za biskvit. Vse skupaj pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut.

4. Ko je biskvit pečen, ga položimo na leseno ploščo, tako da ga obrnemo. Pustimo, da se ohladi.

5. Sledi priprava jajčne kreme: beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg. Med rumenjake pomešamo sladkor, ki mu dodamo mleko. Postopoma dodamo moko in pokuhamo. Na koncu dodamo beljakov sneg in dobro premešamo.

6. Na hladen biskvit in karamelni nadev enakomerno premažemo še jajčni nadev. Vse skupaj postavimo na hladno.

Priporočamo še: Odličen trik za ponarejeno krhko testo, ki je hitro nared

Fotografija: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed