Pet preprostih obrokov iz treh sestavin za dneve, ko nimamo veliko časa

Iznajdljive ideje za preproste obroke, ki se bodo nadvse prilegli takrat, ko nimamo veliko časa, vseeno pa z njimi ne bomo razočarali svojih brbončic.

Pa je spet na vrsti marec in kmalu se bo sklenilo eno leto, odkar nas je pandemija prisilila v drugačno življenje. Restavracije še vedno mirujejo, večina pa nas še vedno dela od doma, zato vztrajamo pri iskanju preprostih receptov, da naši želodčki kljub čudnim časom ostajajo polni.

Ker veliko časa preživljamo doma, smo bolj aktivni tudi na družbenih omrežjih in te dni smo na platformi Youtube naleteli na sila simpatičen video, ki nas je spomnil na to, kako se v čudnih obdobjih vrniti k minimalizmu. Kulinarični kanal Tasty je namreč objavil ljubki opomnik, kako si v dneh, ki so si podobni kot jajce jajcu, dvigniti razpoloženje s preprostimi obroki, ki od nas ne zahtevajo veliko dela, pustijo pa velik učinek. Pripravili so namreč odličen in preprost jedilnik petih preprostih kulinaričnih postankov v dnevu, za katere potrebujemo le po tri sestavine. Postopke priprave si lahko ogledate v spodnjem videu, spodaj pa navodila opisujemo tudi mi.

Jutranja kava

Dan se prične s kavo, da pa ne bo čisto običajna, se v videu lotijo kavnega oblaka, načina, o katerem smo pisali že v prvem valu karantene. Stepejo oblaček iz instant kave v prahu, sladkorja in vroče vode ter ga prelijejo v kozarec hladnega mleka. Odličen začetek dneva, čeprav pregrešen.

Recept: VIDEO: Kavni oblak, najbolj priljubljen način pitja kave ta hip

Puhasta omleta

Nato je seveda na vrsti zajtrk in v videu lahko spremljamo recept za puhasto omleto. Tudi ta je pripravljena iz treh sestavin. Zanjo potrebujemo le maslo, sol in jajca. Slednja v posodi stepamo približno sedem minut, da dobimo puhasto teksturo, nato pa jih zlijemo v vročo ponev, premazano z maslom. Zmanjšamo ogenj in pokrijemo s pokrovko za osem minut. Nato omleto prevrnemo na krožnik in prepognemo ter uživamo v puhastem zajtrku.

Medeni piščanec

Za kosilo v videu pripravljajo piščanca na terijaki  način (orig. teriyaki). V ponvi popečemo piščanca ter ga prelijemo s sojino omako in medom. Ko vse skupaj karamelizira, jed nadevamo na krožnik, zraven pa po želji dodamo zelenjavo ali riž. Tako preprosto, a sila okusno!

Makaroni s sirom

Kadar se želimo malce pocrkljati, si radi pripravimo makarone s sirom in v vidu so predstavili res najbolj preprosto možno različico. V kozici skuhamo testenine kar v mleku, saj bodo slednje v tekočino spustile škrob in nastala bo kremasta tekstura. Ko so makaroni kuhani, dodamo še obilico ribanega sira in dobro premešamo. Kako udoben obrok!

Sladica

Dneve, ko običajna pravila ne veljajo, pa lahko končamo tudi s sladico. Za piko na i in prijeten zaključek. V videu pripravijo odličen creme brulee (orig. crème brûlée), ki zahteva le tri sestavine: vaniljev sladoled, rumenjak in sladkor. V mikrovalovni pečici stopimo skodelico sladoleda, mu dodamo rumenjak ter dobro premešamo. Nato vse skupaj postavimo v vodno kopel v pečico, ki smo jo segreli na 120 stopinj Celzija. Po 45 minutah skodelico vzamemo iz pečice ter pripravimo karamelo. Ponev poškropimo z vodo in po njej potresemo sladkor. Ves čas mešamo in pazimo, da se sladkor topi, a ne zažge. Ko je karamela tekoča, z njo prelijemo vrh creme brouleeja.

Sreča je v majhnih stvareh, se strinjate?

Preberite še: Najokusnejše kosilo iz enega lonca, narejeno v 15 minutah

Fotografija: Getty Images/Alina Rosanova

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed