Polentine paličice s panceto

Polenta je lahko priloga ali glavna jed ob skledi solate. Izberite pravo kraško panceto.

Polentine palčke ponudimo tople po juhi iz mlade kolerabe z zlatimi kroglicami in z veliko skledo solate s čičerko.

Priprava: 10 minut, čas peke: 2 minuti.

Sestavine

  • 2 skodelici vode
  • žlička soli
  • skodelica instant koruznega zdroba za polento
  • 10–15 rezin kraške pancete
  • timijan

Priprava

1. Instant koruzni zdrob za polento zakuhamo v slan krop, v katerega smo dodali timijan. Kuhamo 2 minuti, dobro mešamo, nato kuhano polento naložimo v manjši podolgovat model. Ohladimo.

2. Ohlajeno polento zvrnemo na desko in jo narežemo na rezine (paličice), ki naj bodo debele največ za prst in dolge 10 cm.

3. Vsako paličico ovijemo z rezino pancete, nato pa jih na hitro popečemo v ponvi brez dodane maščobe.

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed