Odprta Kuhinja

Pravijo, da je to recept za najmehkejši kolač

Biskvit, ki plava v maslu. (Foto: ALLEKO/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Viralni recept za pecivo, za katerega mehkobo je zaslužna obilica masla. Kulinarični navdušenci pa pravijo, da mehkejšega ni mogoče pripraviti.

Predstavljamo si, da je začetek veselega decembra že mnoge spodbudil, da zagrejejo pečico. Pa najsi zadiši po piškotih, kolačih ali pa biskvitu. No, mi bomo praznični čas zagotovo izkoristili, da preizkusimo viralni recept za kolač, za katerega na spletu pravijo, da je najmehkejši, kar so ga kdajkoli pripravili. Sliši se obetavno, kajne?

Kljub temu da o biskvitu govorijo v presežnikih, je njegova priprava sila preprosta. Sestavine zanj pa odmerimo kar v jogurtovih lončkih. Mehkobi teksture v veliki meri botruje obilica masla, zato pravijo, da ta biskvit kar plava v maslu. Rezultat je popolnoma rahla tekstura z okusno hrustljavo skorjico. Potrebujemo le osnovne sestavine, eno posodo in malo časa, priprava pa ne zahteva posebnih kuharskih spretnosti.

Za predstavo z vami delimo vodeo prispevek, ki se količinsko nekoliko razlikuje od recepta, ki ga podajamo spodaj.

Sestavine

  • 125 g masla
  • 2 in pol lonček moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 in pol žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 in pol lonček pinjenca

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in rešetko postavimo na srednjo raven. 
  2. Maslo raztopimo. Stopljeno maslo nato vlijemo v pekač velikosti 20x20 centimetrov. Previdno nagnemo pekač, da maslo prekrije dno in stranice.
  3. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, sol in sodo bikarbono. Dodamo dobro ohlajen pinjenec in z lopatko iz silikona temeljito premešamo sestavine, da nastane lepljivo testo. Poskrbimo, da v testu ne ostanejo suhi delci oziroma grudice.
  4. Testo preložimo v pripravljen pekač s stopljenim maslom. Z mokrimi rokami ga enakomerno pritisnemo ob dno in stranice posode. Testo bo dobesedno plavalo v maslu!
  5. Z ostrim nožem nato testo zarežemo do dna pekača, da dobimo devet kvadratov. Med peko bodo kvadrati ostali povezani.
  6. Pecivo pečemo v segreti pečici 25 do 27 minut, dokler ne postane zlato rjavo in se opazno dvigne. Po peki ponovno zarežemo po utorih, da ponovno razdelimo kvadrate. Pustimo, da se pecivo v pekaču hladi vsaj 15 minut, preden ga postrežemo.

Javite, ali je to pecivo vredno vse te slave!

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: preprosta zimska kosila, ki nas pogrejejo

Datum Objave: 9.12.2024 ob 08:12

Več iz te teme:

biskvitmaslopecivo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.