Rdeče zelje z rozinami
Odpri galerijo
A+ A-
Tipična jesenska ali zimska jed, ki jo običajno postrežemo kot prilogo.
Rdeče zelje z rozinami, orehi in jabolki
Za 4 osebe.
- 1 srednje velika glava rdečega zelja
- 1 rdeča čebula
- 2 kisli jabolki
- 1 skodelica rozin
- 1 skodelica orehov
- sol, poper
- kumina
- 3 vejice svežega timijana
- 1 dl rdečega vina
- 1 žlica sladkorja
- mleti muškatni orešček
Priprava
1. Zelje očistimo in naribamo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo, jabolka olupimo in naribamo.
2. V kozici segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo. Dodamo sladkor in med mešanjem pražimo, dokler ne karamelizira. Dodamo zelje in zalijemo z vinom ter približno 2 dl vode. Premešamo in zavremo, dodamo muškatni orešček in kumino, solimo in popramo, pri zmerni temperaturi kuhamo dvajset minut.
3. Dodamo naribana jabolka, timijan in rozine ter kuhamo še slabih dvajset minut.
4. Potresemo z orehi, premešamo in postrežemo.
Pripravila: A. K.
Fotografija: Sandra Westermann/Getty Images
Priporočamo še: Pozabite na palačinke ali šmorn, tukaj so češki tolki
Datum Objave: 4.11.2022 ob 12:11