Odprta Kuhinja

Recept za bezgov sirup, ki je navdušil naše bralce

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kdor ni bil prepričan v naš bezgov sirup, si še vedno lahko premisli.Statistike nam pravijo, da kot divji kuhate bezgov sirup. Najljubša vam je preizkušena različica iz časov naših babic, ki jo je z nami podelil tudi Bine Volčič, množično pa vas je navdušil še povsem naš recept, pri katerem se postopek prične z maceracijo jagod in bezgovih cvetov. Krasna kombinacija in naš favorit.

Naj vam pokažemo fotografije, ki so jih v naši facebook skupini delile bralke, da vas še bolj spodbudimo, malce nižje pa najdete recept.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


Sestavine


– 25 cvetov bezga
– 450 g jagod, 2 limoni
– 1,5 kg sladkorja, 50 g citronske kisline
– 2 l vode

Priprava


1. Suhe cvetove, ki smo jih pazljivo pregledali, razporedimo v večji lonec, najbolje s pokrovom, dodamo sladkor in citronsko kislino. Vse skupaj prelijemo z dvema litroma vrele vode.

2. Ko se mešanica malo ohladi, dodamo očiščene in prerezane jagode in dobro premešamo, jagode pa tudi malo pomečkamo. Nato lonec pokrijemo in na hladnem maceriramo 72 ur. Dva­krat na dan premešamo.

3. Po treh dneh precedimo skozi kuhinjsko gazo, potrudimo se z iztiskanjem.

4. Steklenice steriliziramo v pečici, v vroče nalijemo sirup, čim bolj do vrha, in dobro zatesnimo. Hranimo v hladnem, temnem prostoru.
Priporočamo še: VIDEO: Tiramisu z jagodami
Datum Objave: 1.6.2020 ob 09:06

Več iz te teme:

jagodebezegbezgov sirup

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.