Rižota s čemažem

Sezonsko, kremasto, slastno.

Sestavine

– 350 g okroglozrnatega riža
– 1,2 dl jušne osnove
– 2 šalotki, 3 žlice masla
– 60 g naribanega parmezana
– 80 g drobno sesekljanega čemaža
– 200 g kuhanih kozic
– 2 stroka česna, žlica olja, poper

Priporočamo še: Na pomladni gostiji pri blogerki Anji Burgar

Priprava

1. Jušno osnovo segrejemo, nato pa odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostane vroča.

2. Šalotko drobno sesekljamo in jo v ponvi na olju prepražimo, da postekleni. Dodamo riž in na hitro prepražimo. Nato zalijemo z zajemalko jušne osnove in dobro premešamo. Ko vsa jušna osnova izpari, dodamo naslednjo zajemalko. Pazimo, da se rižota ne zažge. To ponavljamo, dokler ni riž kuhan na zob. Nato dodamo poper, drobno sesekljan čemaž in dve veliki žlici masla. Dobro premešamo, odstavimo z ognja in pokrijemo.

3. Zdaj pripravimo kozice: v ponvi razpustimo žlico masla in na njem prepražimo česen, da zadiši. Nato dodamo kuhane kozice in dobro premešamo. Kozice pražimo pol minute in vmes nekajkrat premešamo.

4. Rižoti dodamo še parmezan in dobro premešamo. Postrežemo jo s kozicami in malo naribanega parmezana.

Recept in fotografija: Anja Burgar, Use your noodles

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed