Sladice z vlečenim testom: 5 receptov, ki niso jabolčni zavitek

Odpri galerijo
A+ A-
Kaj vse lahko nastane, če zamesimo ali kar kupimo vlečeno testo. Prav to nam omogoči, da v hipu pripravimo najboljše posladke.
Čeprav se po to sestavino še najraje odpravimo kar v trgovino, pa je priprava testene rjuhe na pomokanem prtu nekaj zares posebnega. Zbrali smo nekaj receptov, ki vas bodo razveseljevali v obeh primerih. Kaj pa bi vam najbolj priporočili mi? To sta zagotovo ribniška povanca, ki je marsikdo še ne pozna, in pa prleška gibanica, prav tako pogosto v senci prekmurske gibanice, a iz manj sestavin. Tudi za vse, ki ne morete brez čokolade, se nekaj najde, prav tako pa se boste lahko poigrali z bučami, ki ste jih pravkar prinesli z vrta.
1. Prleška gibanica, kot jo pripravijo pri Firbasovih
Teorija pravi, da je za to jed značilno vlečeno testo, ki predstavlja plasti med skutnim nadevom.Gibanica naj se zlatorumeno zapeče, najboljša pa je, ko je še topla. Slastno, kajne?


2. Božanski bučni zavitek
Odlično se ta kombinacija obnese z makom: 100–150 g mletega samo dobro vmešamo v bučno meso, potem ko ga ožamemo.


3. Ribniška povanca
Vrhunski posladek, ki ga marsikdo sploh ne pozna. Pred koncem preke povanco premažemo z mešanico sladke smetane in rumenjaka in jo postrežemo še toplo.
[caption id="attachment_78482" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
4. Tako pripravimo pravo prekmursko gibanico
Veste, kako si pravilno sledijo mak, orehi, skuta in jabolka? Ena od specialitet, ki bi jo moral znati pripraviti vsak Slovenec, Prekmurec pa sploh, je gibanica. Čeprav se morda na prvi pogled zdi nadvse zapletena sladica, ki je sestavljena iz mnogih sestavin, pa gre pravzaprav za jed dokaj enostavne priprave, a z močnim učinkom na tistega, ki vanjo zapiči vilico.
[caption id="attachment_305111" align="alignnone" width="1024"]

Prekmurska gibanica is slovenian traditional cake.
5. Čokoladni zavitek
Bogato, dehteče, sezonsko: čudovito! Da bo še boljše, dodamo orehe in jabolka.
[caption id="attachment_231222" align="alignnone" width="1024"]

ni podpisa
Na Mični danes pišejo: Trije neobičajni dodatki kavi, ki koristijo prebavi
Naslovna fotografija: Daniel Vincek
Datum Objave: 12.10.2020 ob 07:10