Slastne testenine z vodko, za katerimi norijo celo hollywoodski zvezdniki

Hitra priprava, malo sestavin, sila preprost postopek in zvezdniški rezultat.

Ste že poskusili slavne tiktok testenine s feto in češnjevimi paradižniki, ki jih pripravimo kar v pečici? Postali so stalnica na našem tedenskem jedilniku, tokrat pa nas je obsedel nov viralni recept, ki je prav tako preprost, njegova posebnost pa je nekaj kapljic vodke.

Po žganih pijačah sicer ne posegamo radi, a v omaki, ki so jo vzljubili celo hollywoodski zvezdniki, vodka naredi občutno in okusno razliko. Razen kančka alkohola omaka ne vsebuje nenavadnih sestavin, zato je recept odličen za takrat, ko si želimo odlične večerje, ne želimo pa vložiti preveč truda.

Recept si lahko ogledate v spodnjem videu, dodajamo pa še slovensko različico v pisani besedi.

@acozykitchenjon & vinny’s pasta alla vodka! so easy and delicious #pasta #cookinghacks #easyrecipe #thelittlethings #learnontiktok #italianfood♬ original sound – adrianna

Sestavine

  • 60 ml oljčnega olja
  • polovica sesekljane šalotke
  • drobno sesekljan strok česna
  • 120 g paradižnikovega koncentrata
  • 2 žlici vodke
  • 230 ml sladke smetane
  • čajna žlička čili kosmičev
  • sol, poper
  • 500 g testenin
  • 2 žlici surovega masla
  • 30 g ribanega parmezana
  • nekaj listov sveže bazilike

Priprava

1. V veliki ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte šalotko in česen ter mešajte, približno 5 minut, da se zmehčata. V ponev dodajte paradižnikov koncentrat in ga počasi razporejajte po ponvi, dokler ne prične karamelizirati. Dodajte vodko in ob neprestanem mešanju segrevajte, dokler alkohol ne izpari (približno 2 minuti). Dodajte še sladko smetano in čili kosmiče ter začinite s soljo in poprom. Odstranite z ognja.

2. Medtem v velikem loncu skuhajte testenine na zob. Odcedite, a prihranite približno dva decilitra vode, v kateri so se kuhali makaroni. Testenine nato dodajte v ponev k omaki, prilijte pa še vodo od testenin in maslo. Vse skupaj na srednji temperaturi kuhajte še 2 minuti, dokler omaka ni svetleče teksture. Razdelite na krožnike, potresite s parmezanom in ponudite lačnim jedcem za mizo.

Preberite še: Kristina Smodila: pripovedovalka zgodb na krožniku

Fotografija: EzumeImages/Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed