Ta jogurtov biskvit z marmelado boste pogosto pripravili
Odpri galerijo
A+ A-
Včasih moraš vedeti, kdaj odnehati – in pri tej torti dlje od biskvita nisva prišla. Šalo na stran – da predstavlja biskvit celo sladico, je bil za spremembo namreč najin cilj.
Jogurtov biskvit z marmelado
Za pekač s premerom 24 cm.
- 150 g jogurta
- 70 g olja
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 150 g moke
- zavitek pecilnega praška
- zavitek vaniljevega sladkorja
- lupinica pol bio limone
- poljubni marmeladi
Dodatno
- vaniljev sladoled
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. V eno posodo stresemo jogurt, olje, jajce, nastrgano lupinico pol limone ter navadni in vaniljev sladkor. Pomešamo.
3. V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek, nato zmes vsujemo k mokrim sestavinam. Maso zmešamo in vlijemo v okrogel pekač s snemljivim obodom, v katerega smo vpeli papir za peko.
4. Vsako marmelado zmešamo z žlico vode, da je bolj tekoča. Če uporabljamo džem ali kako bolj tekočo marmelado, to ni potrebno. Marmeladi pokapamo po površini testa, za kar velja počohati po ustvarjalni polovici možganov.
5. Biskvit postavimo v pečico, kjer naj se peče 30–40 minut.
6. Pečenost preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
7. Postrežba: bolj ali manj ohlajen biskvit narežemo na rezine, zraven pa postrežemo kepico vaniljevega sladoleda.
Priporočamo še: Limonov kolač, s katerim ne morete zgrešiti
Datum Objave: 1.8.2022 ob 05:08