Odprta Kuhinja

Ta sladica najbolj pooseblja vaše astrološko znamenje

Fotografija: michaelpuche/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Pravijo, da je vse v zvezdah. Pa drži, da datum našega rojstva določa tudi to, katero sladico bomo imeli najraje?

Malo za šalo, malo za res: tokrat se bomo lotili povezovanja astroloških znamenj s sladicami. Ne pravimo, da horoskop z gotovostjo določa vaše gurmanske preference, a je pred nami hladnejša polovica leta, ko smo navadno še bolj sladkosnedi, zato spodaj napisano morda vzemite kot idejo, katero sladico si privoščiti.

Še bolje. Predlagamo, da naredite astrološki preskus, doma pripravite sladico, ki naj bi ustrezala vašemu znamenju, nato pa nam sporočite, kako vam je bila všeč. Morda pa namigi astrologov vseeno držijo!

 

Oven: Limonov tiramisu z limončelom

Ker ovni radi izstopate, se nikakor ne boste zadovoljili z nečim povprečnim. Tudi tiramisu boste zato pripravili na način, da se bo bolj prilegal vašemu ognjenemu značaju. Osvežili ga boste z limono, malce začinili z limončelom. Ta sladice pooseblja vašo energičnost, strast do življenja in je začinjena s kančkom samozadostnosti.

Bik: Najboljša čokoladna torta s kremnim sirom

Kaj drugega bi lahko pripisali hedonističnemu biku kot pošten kos čokoladne dekadence. Sladica, v kateri se skrivata klasika in tradicija, hkrati pa pooseblja ljubezen do doma in družine, ki vam toliko pomenita. Pri bikih pač ne gre skopariti in pleteničiti o kalorijah. Ko gre za užitek, naj bo ta temeljit in brez slabe vesti

Dvojčka: Čokoladna torta s kislim zeljem

Če smo pri bikih govorili o tradiciji, je pri dvojčkih ravno obratno. Radi eksperimentirajo in imajo pogum stvari delati po svoje. So tudi znamenje diametralnih nasprotji. In če poskušate doumeti dvojnost njihovega karakterja, poskusite speči to čokoladno torto s kislim zeljem. Kombinacija, ki si je v življenju nikoli ne bi predstavljali v istem loncu, pa vseeno, presenetljivo, deluje.

Rak: Najboljši jabolčni štrudelj z domačim testom

Glavna vrednota vašega življenja je družina. No, pravzaprav ljubezen, ki jo nesebično delite vsem okoli sebe. Vedno poskrbite, da je vaš dom topel, naklonjenost in skrb pa radi pokažete skozi skrbno pripravljene jedi izpod vaših rok. Zato je vaša sladica seveda domač jabolčni štrudelj, ki ljudi okrog vas napolni s toplino in radostjo, ki spominja na prijetna otroška leta.

Lev: Rumbaba, ki navduši s sočnostjo

Ne marate biti spregledani, vaša vročekrvna narava pa je opazna takoj, ko stopite v prostor. Poosebljajo vas barve ognja, kot so rdeča, oranžna in rumena, vsekakor pa vedno poskrbite, da ste v središču pozornosti. Vaš karakter je sočen in včasih znate biti tudi malce arogantni. A v resnici znate biti tudi izjemno šarmantni in vaša energija privablja kot magnet.

Devica: Preprosta torta naših babic, narejena iz sestavine, ki jo jemo vsak dan

Izjemno racionalni in skromni, hkrati pa iznajdljivi in predani. Kot ta preprosta torta, ki vsebuje črn kruh, saj starega ni racionalno zavreči, hkrati pa ga s svojo bistrostjo znate spremeniti v nekaj odličnega. A včasih si morate dopustiti malce sproščenosti, kljub temu da se radi gibljete znotraj cone udobja. Preizkusite recept, zagotovo vam bo všeč!

Tehtnica: Princeske z malino in vrtnico

Ste živahni in družabni, a izjemno nežni in občutljivi. Obožujete vse, kar je lepo, zaradi svoje zračne narave pa se radi gibljete v najrazličnejših družbah in spoznavate nove ljudi. Tega seveda ne naredite brez do potankosti dodelanega stajlinga, skozi katerega odražate svojo kreativnost in občutek za detajle.
 Nekaj lepega za tehtnice. (Foto: Mateja Delakorda)[/caption]

Škorpijon: Londonske rezine so popolne za nedeljsko razvajanje

Na prvi pogled vas težko ocenimo, saj imate okrog sebe trdo lupino, ki je videti nekoliko surova, a pod njo skrivate morje čustev in ljubezni. A tega seveda ne delite z vsemi in ste celo za svoje bližnje včasih prav trd oreh, ki ga ne morejo streti. V smislu, da bi vam prišli do živega. A v resnici ste izjemno mehki: ko se v družbi enkrat sprostite, dobijo ljudje občutek, kot da so ugriznili v tole izjemno okusno rezino.

Strelec: Banane v plaščku s sredico presenečenja (VIDEO)

Običajne stvari vas ne zanimajo, na tradicijo pa se preprosto požvižgate. Vaš pustolovski duh vsak dan potrebuje nove izzive, ste izjemno metropolitanski in odprti. Zakaj torej ne bi nečesa eksotičnega zavili v tančico nežnih skrivnosti, na koncu pa poskrbeli za izjemno presenečenje? Čisto vam podobno!

Kozorog: Kvašena slivova pogača iz starih časov, ki jo boste oboževali

Stvar je preprosta. V življenju je treba biti uspešen in pot mora vedno voditi navzgor. Nekako tako se glasi vaše načelo, pri uresničevanju svojih ciljev pa se opirate na tradicijo, vztrajnost in prave vrednote. Kot tale božanska pogača, katere recept se kot družinsko bogastvo prenaša iz generacije v generacijo.

Vodnar: Veganska korenčkova torta z belo kremo

Mnogi bi vas označili za nekoliko odpičene, saj vas prav malo zanima, kaj si o vas mislijo drugi. Vaš samosvoj karakter je mešanica kreativnosti, sproščenosti, svojeglavosti in trme, zato boste vedno, ko bo množica sledila eni, vi obvezno zavili v svojo smer. Vaša samostojnost in samozadostnost sta seveda izjemno uporabni vrlini, saj si tako omogočate pustolovsko in neobremenjeno življenje.

Ribi: Baskovski cheesecake: slavni kolač, ki je prekrasno kremast

Ste neverjetno čustveni, vaš karakter pa spominja na nežno kremasto teksturo tega baskovskega cheesecaka, ob katerem se bodo brbončice kar stopile. Tako kot se bodo ljudje ob vaši prijaznosti, sočutju in nežnosti. Ste dobri kot kruh, a včasih se zaradi preveč svojega intenzivnega čustvovanja kar malce potuhnete. Tako kot tale torta, ki se po peki ugrezne sama vase. Ne počnite tega!

Fotografija: michaelpuche/Getty Images

Deloindom.si: Trend pospravljanja, zaradi katerega se boste lažje lotili jesenske generalke
Datum Objave: 9.10.2023 ob 07:10

Več iz te teme:

sladicetortehoroskopastrološka znamenja

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja