Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: poceni, hitro in učinkovito

Odpri galerijo
A+   A-
Hitre jedi, ki s ščepcem ustvarjalnosti postanejo nekaj posebnega. To so kosila, ki nas radostijo!





Kako dušeno zelje ponuditi malce drugače? Lahko naravnost fantastične testenine skuhamo skoraj iz nič in vse navdušimo? Priporočamo tudi kosilo iz krompirja, ki ruši rekorde na spletu, joto, ki je tako dobra, da si jo kuhamo v prazničnem času pred nami, pa rižoto, ki je zaradi dodane sestavine najbolj kremna med vsemi. Vse to za malo denarja in hitro pripravljeno. Kaj niso to najbolj učinkovita kosila?





Ponedeljek: Dušeno kislo zelje s kranjsko klobaso





Zimska rešitev za dan, ko ni časa in volje. Imamo tudi namig za nov dodatek!





ni podpisa
ni podpisa




Torek: Noro priljubljena jed iz krompirja





Ne bomo cvrli pomfrija, bomo pa sledili trendu, ki te dni preplavlja tiktok. Pripravili bomo nekakšne krompirjeve polpete, ki so na zunaj izjemno hrustljavi, v notranjosti pa izjemno puhasti. Komentarji na družbenih omrežjih so navdušujoči, med drugim priporočajo tudi, da si jed privoščite s prilogo mešanice kisle smetane in majoneze. S skledo zimske solate bodo fantastično kosilo.





ni podpisa
ni podpisa
 




Sreda: Testenine z belo česnovo omako





Tjaša in Blaž (Midva kuhava) sta si ta recept izmislila v trenutku, ko smo bili prvič v lockdownu in smo začeli razmišljati, kako kuhati »iz nič«. Tole je mogoče skuhati iz še tako izropane špajze.





ni podpisa
ni podpisa




Četrtek: Praznična jota s skrivno sestavino





Kdo bi si mislil, da se nam ob tako skromni zimski enolončnici utrne misel, kako jo lahko skuhamo v res elegantni različici. Tako to enolončnico kuhamo v času adventa!









Petek: Najbolj kremna rižota, kar ste jo kdaj jedli





Tale različica je 11/10 na lestvici kremnosti. Za to pa je zaslužna ta mlečna sestavina, ki je zadnje čase pravi hit.









Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.





Naslovna fotografija: Midva kuhava


Datum Objave: 13.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.