Odprta Kuhinja

TOP 7 receptov s kislim zeljem in kislo repo

Dušeno zelje in mesnine (Foto: -lvinst-/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Zimski čas kliče po tradicionalnih jedeh s kislim zeljem ali repo. Mi pa smo nekatere še posodobili v moderna oblačila. Dober tek!

Kisla repa kot segedin

Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.

image_alt
Dušena kisla repa, pripravljena kot segedin

Moderna jota

Jota je gosta jed na žlico, v kateri najdemo kislo zelje, krompir, fižol in še nekaj dodatkov za več okusa. Večinoma jo kuhajo na primorskem in velja za klasiko med skromnimi slovenskimi kosili. 

image_alt
Razstavljena jota, ki jo morate skuhati še to sezono kislega zelja

Bujta repa

Zimska jed, ki je na mizi najpogosteje v času kolin.

image_alt
Bujta repa, kot jo pripravi prekmurski gostilničar

Kislo zelje in pečenice

No, poglejte, kaj vse je mogoče, če dodamo ščepec ustvarjalnosti. Pečenice v novi preobleki.

image_alt
Mesne kroglice iz pečenic v omaki s kislim zeljem

Segedin iz pečice

Resnica je taka: nihče od nas, ki smo ga preskusili, segedina ne bo nikoli več delal drugače kot v pečici.

image_alt
Segedin iz pečice: edini recept za to jed, ki ga potrebujete

Še ena jota

Kdo bi si mislil, da se nam ob tako skromni zimski enolončnici utrne misel, kako jo lahko skuhamo v res elegantni različici.

image_alt
Jota s skrivno sestavino, ki vam bo zelo všeč (VIDEO)

Pita s kislim zeljem

Že ob pogledu na to prelest, nam usta zalivajo sline.

image_alt
Pita s kislim zeljem: božanski zavitek za zimske dni

Datum Objave: 19.12.2024 ob 10:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: