VIDEO: Hitri žar kruhki iz ponve

Ploščati kruh, ki ga lahko spečete tudi na žaru, ne sme manjkati ob domačih ražnjičih ali gyrosu.

Prejšnji teden smo vas naučili, da si tudi sami, doma, lahko pripravite gyros, krasno poletno jed, ki diši po dopustu, Sredozemlju in vročih poletnih večerih. Imam še dodatek: kaj vam bo dober gyros, če ga nimate kam dati. In zato sem si omislila še povsem preproste kruhke, tudi te, čeprav so videti kar malce eksotični, lahko pripravite v domači ponvi. Dober tek!

 

Žar kruhki

  • 250 g moke, tip 500
  • 1/2 čž soli
  • 1 čž sode bikarbone
  • 30 g masla, sobne temperature
  • 130–150 ml vode + raztopljeno maslo za premazovanje pri peki

Priprava

1. Moko, sol in sodo premešamo. Dodamo maslo in postopoma dolivamo vodo. Sestavine zgnetemo v kepo. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

2. Po tem času na hitro premesimo testo (30–60 sek.). Hlebček razdelimo na 8 delov in vsakega oblikujemo v kroglico. Vsako kroglico razvaljamo na rahlo pomokani površini v tanek krog.

3. Kruhke pečemo v segreti ponvi na močnejšem ognju. Položimo jih na segreto ponev, jih premažemo z raztopljenim maslom, obrnemo in premažemo še z druge strani.

4. Pečene kruhke shranjujemo zavite v čisto kuhinjsko krpo.

Priporočamo še: Pita z bučkami, ki te zasvoji (VIDEO)

Video in fotografije: Sonja Ravbar

Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana