Zelenjavna jed, ki jo boste pripravljali vsak teden
Vsi vemo, da je vsakemu obroku dobro dodati vsaj kanček zelenjave. Ta je namreč polna vlaknin in vitaminov, ki bodo poskrbeli za naše zdravje. Še posebej v zimskem času, ko imamo navadno na voljo manj svežih sestavin in moramo več misli usmeriti v to, da poskrbimo vsaj za preprosto zelenjavno prilogo, jo včasih z menija raje izpustimo. A da se to ne bo dogajalo redno in da vam prihranimo razmislek, danes serviramo preprost recept za enostavno jed, ki bo lahko popestrila in vitaminsko obogatila prav vsak obrok.
Če smo pred prazniki postregli s karameliziranim korenčkom, ki vas je naravnost navdušil, bomo tokrat v glavno zelenjavno vlogo postavili zeleni brokoli. In če smo pripravo korenčka označili za enostavno, je današnja priloga naravnost smešno preprosta. Potrebovali bomo le kakšno minutko, da očistimo in narežemo brokoli, nato pa ga bomo zabelili z najbolj vsakdanjimi sestavinami, ki si jih lahko zamislite. Uporabili bomo namreč le sol, poper in oljčno olje.
Vse skupaj bo nato romalo v pečico, kjer bo brokoli postal ravno prav hrustljav, hkrati pa bo v sebi obdržal pravo bogastvo vitaminov in mineralov. Pečico bomo ogreli, še preden vanjo postavimo pekač, saj bo tako tekstura zelenjave boljša.
Brokoli iz pečice
- brokoli
- sol
- poper
- oljčno olje
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pripravimo velik pekač in ga obložimo s papirjem za peko.
- Brokoli očistimo, narežemo na enako velike koščke. Narežemo tudi steblo, ki smo mu odstranili olesenele delce.
- Zelenjavo zabelimo z dvema žlicama oljčnega olja, solimo, popramo in vse skupaj dobro premešamo.
- Brokoli nato enakomerno razporedimo po pekaču in porinemo v vročo pečico. Pečemo 12 do 15 minut.
- Po želji lahko potresemo s parmezanom ali dodamo začimbe po želji.
Onaplus.si: Temu rastlinskemu mleku bi se morali izogibati (in kaj je boljša alternativa)