Odprta Kuhinja

Zelenjavna jed, ki jo boste pripravljali vsak teden

V pečici pripravljen brokoli bo bolj okusen. (Foto: kievith/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Tokrat bo glavno vlogo odigral brokoli, ki ga boste, pripravljenega na ta način, naravnost oboževali.

Vsi vemo, da je vsakemu obroku dobro dodati vsaj kanček zelenjave. Ta je namreč polna vlaknin in vitaminov, ki bodo poskrbeli za naše zdravje. Še posebej v zimskem času, ko imamo navadno na voljo manj svežih sestavin in moramo več misli usmeriti v to, da poskrbimo vsaj za preprosto zelenjavno prilogo, jo včasih z menija raje izpustimo. A da se to ne bo dogajalo redno in da vam prihranimo razmislek, danes serviramo preprost recept za enostavno jed, ki bo lahko popestrila in vitaminsko obogatila prav vsak obrok. 

Priloga, ki se bo ujela z vsako glavno jedjo. (Foto: nebari/Getty Images)
Priloga, ki se bo ujela z vsako glavno jedjo. (Foto: nebari/Getty Images)

Če smo pred prazniki postregli s karameliziranim korenčkom, ki vas je naravnost navdušil, bomo tokrat v glavno zelenjavno vlogo postavili zeleni brokoli. In če smo pripravo korenčka označili za enostavno, je današnja priloga naravnost smešno preprosta. Potrebovali bomo le kakšno minutko, da očistimo in narežemo brokoli, nato pa ga bomo zabelili z najbolj vsakdanjimi sestavinami, ki si jih lahko zamislite. Uporabili bomo namreč le sol, poper in oljčno olje. 

Vse skupaj bo nato romalo v pečico, kjer bo brokoli postal ravno prav hrustljav, hkrati pa bo v sebi obdržal pravo bogastvo vitaminov in mineralov. Pečico bomo ogreli, še preden vanjo postavimo pekač, saj bo tako tekstura zelenjave boljša.

Brokoli iz pečice

  • brokoli
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pripravimo velik pekač in ga obložimo s papirjem za peko.
  2. Brokoli očistimo, narežemo na enako velike koščke. Narežemo tudi steblo, ki smo mu odstranili olesenele delce.
  3. Zelenjavo zabelimo z dvema žlicama oljčnega olja, solimo, popramo in vse skupaj dobro premešamo. 
  4. Brokoli nato enakomerno razporedimo po pekaču in porinemo v vročo pečico. Pečemo 12 do 15 minut.
  5. Po želji lahko potresemo s parmezanom ali dodamo začimbe po želji.

image_alt
Kako pripraviti brstični ohrovt, da boste v njem zares uživali

Onaplus.si: Temu rastlinskemu mleku bi se morali izogibati (in kaj je boljša alternativa)

 

Datum Objave: 5.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

prilogahitro in preprostozelenjavaVegibrokoli

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.