Zvijezda majoneza praznuje 60 let

Oplemeniti okus sendviča, nepogrešljiva je v solatnih prelivih, izvrstno se poda k pici – Zvijezda majoneza, priljubljen dodatek k jedem, letos praznuje 60 let.

Začetek proizvodnje sega v leto 1959, zato ni naključje, da je zapisano kot glavna prelomnica v zgodovini Zvijezde. Pred tem je majoneza veljala za razkošje, rezervirano samo za najpremožnejše kuhinje.

Dolgotrajna priprava in pomanjkanje potrebnih živil sta le še prilila olja na ogenj, da se je majoneze zelo dolgo držal sloves nedostopnega živila. »Zvijezda je s proizvodnjo majoneze omogočila, da je ta našla pot v vsa gospodinjstva, in z zadovoljstvom lahko trdim, da je še danes nepogrešljiva v kuhinji, saj povezuje okuse in generacije,« je dejal Tihomir Adam, predsednik uprave Zvijezde.

Izdelana iz svežih jajc in brez konzervansov se Zvijezdina majoneza prileže ob vseh urah dneva. Na voljo je v tubi, steklenem kozarcu in v vrečki, letno se je proizvede 20.000.000 kosov različnih pakiranj. Najbolj priljubljena je vrečki. Če bi vse vrečke majoneze, ki se proizvedejo v enem letu, položili drugo poleg druge, bi izmerili razdaljo, enako tisti od Zagreba do Berlina. Verjetno ni treba posebej poudariti, da tudi v zadnjem mestu zelo radi uživajo v čudovitih okusih majoneze.

Sladko-kisla solata iz piščanca in korenja

POTREBUJETE:

ZA SOLATO

  • 350 g pečenega ali kuhanega piščanca
  • 5 kosov korenja
  • 1/4 glave svežega zelja
  • 100 g vložene rdeče pese
  • sezam
  • sol

ZA PRELIV

  • 1 Zvijezda delikatesna majoneza v vrečki
  • 1 kisla smetana
  • 2–3 čajne žlice jabolčnega kisa
  • črni poper

DEKORACIJA
Sezam in srebrne čebulice.

PRIPRAVA
Korenje in zelje naribajte, solite in pustite stati približno dvajset minut. Med tem v ponvi prepražite sezam. Z rokami stisnite korenje in zelje in odcedite tekočino. Dodajte narezanega piščanca in rdečo peso, narezano na trakove. Zmešajte smetano, majonezo, jabolčni kis in ščepec črnega popra, vse skupaj prelijte po solati in dobro premešajte. Postrezite na krožniku in posipajte s praženim sezamom, za piko na i pa okrasite s srebrnimi čebulicami.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed