Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 jedi z ostanki velike noči

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kam s pirhi, kosom šunke, hrenovo korenino in mlečnim kruhom? Priporočamo, da vse porabite kar pri kuhanju kosila.


S hrenom bomo začinili beli boršč, v katerem se bo znašla tudi kuhana šunka. Ob motovilcu si bomo privoščili kar prata mafine, jajca narezali v testeninsko solato, kruh pa skrili v božansko omleto s šparglji. Dober tek in dober teden!

Ponedeljek: Beli boršč: čudovita velikonočna juha (VIDEO)


Gosta juhica, ki jo v slovanskih deželah jedo v času velike noči, je običajno zelo krepka, saj jo zalijejo z vodo, v kateri so kuhali klobase. Mi pa bomo v njej porabili kar šunko, jajca in hren, ki bodo ostali po praznični pojedini.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Prata mafini in solata iz motovilca


Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom


Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Jajca po škotsko


Kako porabiti pirhe? To je čudovita ideja. Če vam ni do cvrtja, panirane kroglice razporedite po pekaču in postavite v segreto pečico. Ponudite s skledo solate.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc


Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.

ni podpisa
ni podpisa


Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.4.2023 ob 08:04

Več iz te teme:

kosilotedenski jedilnikostanki velike noči

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja