Tedenski jedilnik: 5 jedi z ostanki velike noči
Odpri galerijo
A+ A-
Kam s pirhi, kosom šunke, hrenovo korenino in mlečnim kruhom? Priporočamo, da vse porabite kar pri kuhanju kosila.
S hrenom bomo začinili beli boršč, v katerem se bo znašla tudi kuhana šunka. Ob motovilcu si bomo privoščili kar prata mafine, jajca narezali v testeninsko solato, kruh pa skrili v božansko omleto s šparglji. Dober tek in dober teden!
Ponedeljek: Beli boršč: čudovita velikonočna juha (VIDEO)
Gosta juhica, ki jo v slovanskih deželah jedo v času velike noči, je običajno zelo krepka, saj jo zalijejo z vodo, v kateri so kuhali klobase. Mi pa bomo v njej porabili kar šunko, jajca in hren, ki bodo ostali po praznični pojedini.
Torek: Prata mafini in solata iz motovilca
Maso lahko zavijete tudi v papir za peko ali jo stlačite v model za kruh.
Sreda: Bogata kruhova omleta, začinjena z drobnjakom
Verjetno vam ostaja precej prazničnega kruha. Danes ga boste lahko nekaj porabili.
Četrtek: Jajca po škotsko
Kako porabiti pirhe? To je čudovita ideja. Če vam ni do cvrtja, panirane kroglice razporedite po pekaču in postavite v segreto pečico. Ponudite s skledo solate.
Petek: Solata iz testenin, kumaric in trdo kuhanih jajc
Zelo hranljiva je lahko tudi samostojen obrok. Končno se boste znebili vseh pirhov.
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.4.2023 ob 08:04