Tedenski jedilnik: 5 klasik, ki se jih nikoli ne naveličamo

Odpri galerijo
A+ A-
V naših brbončicah so zapisane jedi, ki se jim težko upremo, saj smo jih navajeni že iz otroštva. Ta teden si jih bomo privoščili kar nekaj.
Ponedeljek: Piščančji ragu
Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).
ni podpisa

ni podpisa
Torek: Džuveč riž
Ko je zelenjava pripravljena, pride na vrsto riž. Lahko bi ga skuhali posebej, nam pa je bolj všeč recept, po katerem stresemo riž na popraženo zelenjavo, zalijemo in skuhamo. Tekočina ne sme povsem povreti, džuveč naj bi se na krožniku razlil.
ni podpisa

ni podpisa
Sreda: Krompirjev golaž po mediteransko
Če nimate pri roki ostanka golaža ali zaloge zamrznjenega, Uporabite 0,5 kg mletega mesa in ga na hitro popražite. Dodajte korenje, pražite naprej, nato dodajte vse preostale sestavine po receptu.
Ragu with sliced pork, tricolor pepper, black olives and fried potatoes

Ragu with sliced pork, tricolor pepper, black olives and fried potatoes
Četrtek: Zelenjavna juha z žličniki
Iz poceni in sezonske zelenjave. Narejena zelo na hitro.
ni podpisa

ni podpisa
Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Neverjetno slastne!
ni podpisa

ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 5.9.2022 ob 07:09