Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: božanska kosila z veliko poletne zelenjave

Odpri galerijo
A+   A-
Za noro dobro zelenjavno lazanjo bomo porabili kar nekaj jajčevcev, bučk in paradižnika, papriko pa bomo na veliko podtaknili v božansko kremno juho.


Grah in korenček se bosta odlično počutila v haše omaki, krompir pa bo krasno začinjen ob prav posebnih piščančjih prsih. Dober teden in dober tek!

Ponedeljek: Zelenjavna lazanja


Zelenjavna lazanja je jed, ki ne le nahrani dušo in telo, temveč nas navda še z neskončnim zadovoljstvom, saj (lahko) pri njeni pripravi porabimo cel kup zelenjave z domačega vrta.

ni podpisa
ni podpisaTorek: Haše


Preprost recept s sojinimi kosmiči, ki bo prišel prav, ko se za mizo najavi vegetarijanec ali vegan. Ponudimo s pirejem, odličen pa je tudi s testeninami, njoki in rižem.

ni podpisa
ni podpisaSreda: Ratatuj iz pečice


Sezona jajčevcev je na vrhuncu in škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili. Naj tokrat najdejo mesto v menda najbolj pravi filmski različici slavne in tradicionalne francoske jedi ratatuj, ki pa jo lahko vsak prilagodi svojemu okusu.

Ratatuj iz pečice
Ratatuj iz pečice

Četrtek: Hiter in poceni recept s piščancem


Nikoli se ne branimo novih idej za kosilo ali večerjo. Še posebno prikladni so tisti recepti, ki vsebujejo sestavine, ki jih imamo pogosto doma. Današnji tako narekuje tiste najbolj osnovne. Piščanca, krompir, paradižnik in sir.

ni podpisa
ni podpisaPetek: Kremna juha iz paprike


S hrustljavim česnom – preprosto in neverjetno poživljajoče.

ni podpisa
ni podpisa


Naslovna fotografija: Jasmina Pirnar Krope, Yaska

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.

Datum Objave: 7.8.2023 ob 07:08

Več iz te teme:

kosilozelenjavatedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja